syndig mandag

Det er juni og temperaturen skulle tilsi at vi befant oss i mars. ulljakke og lukkede sko hører ikke til på denne tiden av året, men vi som bor i Norge må dessverre finne oss i det. Vi har heldigvis andre ting å glede oss over. Jordbær er et godt eksempel. Pga de deilige og varme dagene vi hadde i mai, er de norske jordbærene på vei til deg og meg.
Derfor synes jeg vi kan kose oss litt ekstra på denne første mandagen i juni. Lag noe godt til kvelds. Denne hvite sjokolademousse-kremen med jordbærcoulis kan gjøre susen. Og dere som kjenner meg ekstra godt, vet at jeg ikke liker å lage desserter, for da må man måle opp og styre verre. Så derfor er denne selvsagt kjempeenkel å lage.
Slik gjør du:
Kok opp vann i en gryte. Vannet skal fylle 1/3 av gryten. Sett en bolle på toppen av gryten og smelt 200 g hvit sjokolade til den nesten er helt smeltet. Små klumper av sjokolade gjør seg i kremen.
Pisk 3 eggeplommer med 3 ss sukker til eggedosis. Pisk fløte av 2 fløtehus til krem. Bland eggedosis og krem. Bland forsiktig sjokoladen i kremblandingen. Sett den kjølig i en bolle eller posjonsglass. Dette blir nok til ca 10 personer, så du kan halvere oppskriften hvis du ikke vil lage så mye.
Jordbærcoulis:
I en blender moser du 1 kurv jordbær (renset og vasket) og 1 ss sukker. Tilsett 1 ss sitronsaft. Smikk-smækk, ferdig på 10 sekunder.
Kremen bør stå en liten time for å sette seg.
Lag deg en bolle med krem og coulis og sett deg tilbake i sofaen med en god bok.
Kalde junimandager er kanskje ikke så aller verst, eller?
Forrige

Supersaftig sommerkylling

Rock opp fiskepuddingen!

Neste

Legg igjen en kommentar