Stekt ris med kylling og kokos

IMG_1134

Denne retten kan lages med rester fra gårsdagens middag eller med ferskkokt ris. Kyllingen hadde jeg fra gårsdagens middag. Jeg kokte luftig basmatiris. Imens forberedet jeg inholdet til retten.

1 liten løk finhakes og myknes i 2 ss nøytral olje. Salt litt og tilsett finhakket hvitløk (1 ts) og finhakket ingefør (1 ss). Rør i pannen og tilsett en neve aspargesbønner som du har skåret i biter. La dette surre litt på medium varme før du tilsetter 1 ss godt karripulver (eller annet krydder hvis du ikke er så glad i karri. Så tilsetter du en halv boks kokosmelk og 1/2 dl vann. La stå i pannen på lav varme i 10 minutter. Jeg hadde også en neve potetterninger i retten. De bør kokes møre i en gryte før de tilsettes sausen.

I en annen panne varmer du 2 ss nøytral olje og steker den ferdigkokte risen. Du må røre forsiktig i den slik at risen ikke blir til grøt. Det resultatet du er ute etter er at risen blir litt tørrere i konsistensen. Tilsett risen i sausen og rør forsiktig. Har du kylling fra gårsdagens middag, skjærer du dette i terninger og tilsetter retten nå. Den skal bare gjennomvarmes. Kyllingmengde etter behov. Bruker du rå kylling bør du tilsette kyllingbitene i sausen på samme tidspunkt som karripulveret.

Bland, som sagt, forsiktig sammen og smak til om du trenger mer salt, pepper eller karri. Server i dype boller og kos deg.

 

IMG_1135

Forrige

Følg meg på Facebook eller få oppskriftene rett i mailboksen din

Langstekt kjelår fra Bondens marked

Neste

2 kommentarer om “Stekt ris med kylling og kokos”

  1. Utrolig lett å lage og kjempe god. Har blitt hekta på den allerede før jeg har fått spist den ??

    Svar

Legg igjen en kommentar