Spritz Rosso

Aperol Spritz er den mest googlede drinken de siste årene. Hvorfor? Fordi den treffer både menn og kvinner som har lyst på en kald long drink som lyser oransje.
Jeg er veldig glad i drinken selv og varierer veldig mellom Aperol Spritz og Campari Spritz. Det kommer an på hvor søt eller bitter jeg vil ha drinken min.

Da jeg var i Bologna for noen år siden fikk jeg servert en rød variant. Det var Aperol i drinken. Det var også musserende vin. Men den musserende vinen var rød. I dette området av Italia lager de musserende rødviner som heter Lambrusco. Dette er viner som har ufortjent dårlig rykte i Norge. Jeg elser Lambrusco!

Aperol feirer 100 år akkurat nå og da er det jo gøy å lage en variant av klassikeren der man bruke prosecco eller annen musserende vin.

I denne Spritzen har jeg brukt Lambrusco som jeg fikk den servert i Bologna. Prøv den som en variant i sommer. Den smaker egentlig som den beste sangriaen du kan tenke deg. Velg en tørr lambrusco, ok? Det er det som er tingen. De søte er grunnen til at folk tror de ikke liker lambrusco. Vinmonolpolet har mange forskjellige Lambruscoer.

Vil du lære mer om Lambrusco? Les her.

Spritz Rosso

Ingredienser

  • Masse isbiter
  • Aperol
  • lambrusco
  • sodavann
  • appelsinskive

Slik gjør du

1

Ha masse isbiter i et vinglass

2

ha like deler Aperol og Lambrusco i glasset.

3

Topp med en liten dæsj kullsyreholdig vann

4

Server med en skive appelsin.

Forrige

Verdens beste blåbærkake

Bærekraftige valg i Stockholm

Neste

Legg igjen en kommentar