Spis etnisk i London

England er en smeltedigel av kulturer. Hvor får du den beste indiske maten i verden? England. Det største utvalget av etnisk mat i en og samme by? Jeg er fristet til å si London.

Forrige uke var jeg i London  og jeg spiste kun etnisk mat. Jeg startet med lunsj på vietnamesisk restaurant, før det ble koreansk mat på kvelden. Siste dag ble det mat fra Sri Lanka.

l1030548

Hvor skal man spise etnisk i London? På østkanten finner du masse bra steder. I hipsterbydelen Shoreditch ligger restauranter som spesialiserer seg på koreansk og vietnamesisk mat. Et steinkast unna finner du legendariske Brick Lane med sine indiske restauranter.

Soho har et utvalg av det du måtte ønske innenfor japansk, indisk, russisk, libanesisk og srilankisk mat, mens Chinatown har kinesisk, japansk, koreansk og vietnamesisk mat i hopetall. Rett ved Piccadilly Circus ligger et nyåpnet japansk supermarked med mathall i midten. Der bør du stikke innom når du er i London.

Spis crispy duck i Chinatown. Les mer her.

l1030553Lunsjen første dag i London ble inntatt på PHO Viet 88, 147 Shoreditch High Street i Shoreditch (vis a vis Ace Hotel). Her spiste jeg en nydelig ande-pho. Pho (uttales Fø som ild på fransk) er suppen vietnamesere spiser til frokost. Den er laget på nydelig kjøttkraft (enten okse eller kylling). Det er en aromatisk kraft med bl.a sterneanis. Får du den servert med masse urter, chili, bønnespirer, vårløk og sauser, kan du være sikker på at den stammer fra Sør-Vietnam. I nord serverer de den mer «naken».

Jeg spiste pho med andekjøtt og den var fantastisk god, passe sterk og kraften var en av de beste jeg har smakt utenfor Vietnam.

Hos PHO Viet 88 får du også de kjente vietnamesiske sandwichene Bánh mì.

l1030572Til middag ble det On The Bab i 305 Old St, Shoreditch. Denne koreanske Street Food-restauranten serverer autentisk koreansk mat. Jeg gikk for Yangyum Chicken – stekt kylling i ingefærglace og peanøtter. Skikkelig digg! Men de har klassikere som Bibimbab, kimchi og bulgogi.

Stekt kylling med peanøtter og ingefærglace.
Stekt kylling med peanøtter og ingefærglace.

Så til selve rosinen i pølsen. Hoppers i 49 Frith Street i Soho er en srilankisk Street Food-restaurant som drives av samme folkene bak Michelinrestauranten Gymkhana. Forøvrig en glimrende indisk restaurant.

Les om mitt besøk på Gymkhana her.

Hoppers.
Hoppers.

Siden de åpnet i fjor har Hoppers vært et sted du må være tidlig ute for å få plass. Så populært er det. Jeg kom dit rett etter åpningstid og var heldig å få en plass i vinduet. Veldig mange mennesker ble avvist i døra mens jeg satt der.

Hopper med lammecurry og div chutneys
Hopper med lammecurry og div chutneys

Maten hos Hoppers er currier, hoppers og dosas. En hopper er en skålformet pannekake laget på fermentert ris og kokosmelk. Dosa er en pannekake laget på fermentert ris og sorte bønner. Man bruker hoppers og dosas til å scoope opp currier med. Jeg bestilte en hopper med lammecurri og diverse chutney til.

l1030699
Hot Butter Devilled Shrimps

I tillegg bestiller jeg en skål Hot Butter Devilled Shrimps og en srilankisk øl. Jeg får en skål yoghurt servert egentlig uten å ha blitt spurt. – In case the shrimps are too hot for you, sier damen som serverer meg. De er sterke, men ikke så sterke at jeg trenger yoghurt. Currien er egentlig sterkere, men den er så utrolig god. Dette er nok den beste currien jeg har smakt i hele mitt liv.

l1030701Maten på Hoppers er så ufattelig aromatisk og god. Jeg spiser opp alt og kunne ha bestilt mer hadde det ikke vært fordi jeg var stappmett. Jeg skal definitivt tilbake til dette stedet.

 

Forrige

Bytt ut prosecco’n med denne!

Førjulsterte med aprikos og pinjekjerner

Neste

2 kommentarer om “Spis etnisk i London”

  1. Du er jo fantastisk til at finne på,det må Ole prøve ,måske får jeg smage

    Svar

Legg igjen en kommentar