Søtpotetfries

Søtpotet er et perfekt alternativ til potet. Selv skulle jeg gjerne spist potet hver dag, for det er så godt, men det går ikke. Derfor bytter jeg noen ganger ut poteten med søtpoteten. Den har en helt annen smak enn potet. Smaken er mye søtetere og konsistensen er helt annerledes. Det er fordi søtpoteten inneholder lite stivelse. Den er ikke en gang i slekt med poteten.

Men søtpotet er så fordømt søtt. Jeg bruke den aldri uten å tilsette andre smaker som demper sødmen. Denne gangen har jeg laget søtpotetfries i ovnen med en super kryddermiks som fungerte veldig bra. Kryddermiksen gir litt ekstra farge til potetene slik at de ser småbrent ut, men det er de ikke. Ingen bitter smak. Bare godt.

Krydderet demper den søte søtpotetsmaken som kan være litt kvalmende.

Jeg har tidligere laget deilige søtpotetfries på en helt spesiel måte slik at de blir superkrisp og deilige. Da ble de fritert. Oppskriften får du her. De jeg har laget her er vendt i olje og stekt i ovnen.

Søtpotetfries

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 4

Ingredienser

  • 3 store søtpoteter
  • 4 ss olivenolje
  • 1, 5 ss flaksalt
  • 1/2 ts spisskummen
  • 1/4 ts kayennepepper
  • 1/2 ts tørket estragon
  • 1 ts paprikapulver

Slik gjør du

1

Skrell søtpotetene og del dem i passe store staver. Ikke for tynne for da tørker de bare inn. Ca 2 cm.

2

Ha dem over i en plastpose.

3

Bland olje og krydder og hell i posen. Massér søtpotetstavene slik at oljen og krydderet setter seg godt.

4

Fordel utover et bakepapir som du legger på en bakeplate. Sett i forvarmet ovn på 200 grader, varmluft. bak til du ser at potetstavene får farge. Etter ca 20 minutter snur du på stavene med en stekespade. Stek videre til potetene får en sprø overflate og kjernen er myk.

5

Server med en gang.

Jeg serverte søtpotetfries til hjemmelagde karbonader og en deilig tomatsalat med urter. Enkel og god hverdagsmiddag uten mye stress.

Forrige

5 gode grunner til å dra til Napoli i mai

Kyllingsuppe med masse ingefær

Neste

Legg igjen en kommentar