vegetar

Sommerens beste poteter

august 1, 2017

De norske nypotetene er her og de må nytes maksimalt.

Denne potetretten smaker så godt til grillet kjøtt, spekemat og fisk.

Jeg skrubber nypotetene forsiktig og koker dem hele i lettsaltet vann. Jeg koker dem lenge på middels varme slik at resultatet blir mykt og deilig. Du vet de er ferdige når du stikker en kniv i poteten og den glir enkelt.

Når potetene er ferdigkokte heller jeg av vannet og lar dem ligge noen minutter å dampe av. Så deler jeg dem i 4-6 biter alt ettersom hvor store de er.

Legg dem utover et fat og hell litt god extra virgin olivenolje over (bruk en bra en med ikke så mye bitterhet i).
Så legge du på små klatter smør (mens potetene er skikkelig varme) som smelter ned i potetbitene.

Skvis litt økologisk sitronsaft over.
Strø flaksalt og nykvernet pepper over.
Dryss litt finhakket timian over og server.

Nypoteter, poteter til alt, helleskitchen.org

Deilige nypoteter med smør og olivenolje. Nyt dem mens de er ferske.

Kanskje liker du disse også

4 Kommentarer

 • Svar Elima august 1, 2017 at 12:08 pm

  Norske nypoteter er en delikatesse, ja! Har du prøvd å dyrke dem selv? Vi har ikke gressplen, men satte spirende mandelpoteter i billige sementbøtter i plast (fra Clas Ohlsson) i vår og nyter nå de deiligste poteter. “Sill och potatis” (mannen er svensk..) med selvdyrket dill og eggesmør, vellagret Santa Kristina med nykål, nypotet og smør…mmm. Potet er godt, sunt, billig og kan jo faktisk varieres i det uendelige. 🙂

  • Svar helle august 1, 2017 at 1:50 pm

   Åh! Det hørtes herlig ut! Vi har bare en knøttliten balkong på Frogner, så potet er det ikke plass til. Skulle fryktelig gjerne ha dyrket dem selv. Spiste en fantastisk versjon av matjesilden på Gotland forrige uke. Selvsagt matjesild, hakket egg, løk og nydelige nypoteter. Over helte de brunet smør. Snakk om å ta retten til nye høyder.

 • Svar Elima august 1, 2017 at 2:14 pm

  Brunet smør har jeg ikke prøvd til matjessilden – det må testes ut! (har bare prøvd brent chilismør til torsk…og det er skikkelig “åhh!” ) Ser forresten etter hus eller hytte på Gotland eller Fårø i skrivende stund.. (spennende planer, men vi får se hva det blir til)

  • Svar helle august 1, 2017 at 3:27 pm

   Dra meg langsomt inn i ….! Skal du??? Jeg sitter å skriver om Bungenäs nå. Både det området og Färö er fantastisk vakkert og spennende. Keep me posted!

  Legg inn en kommentar

  %d bloggere liker dette: