Smørflyndre med blodappelsinsaus

Smørflyndre tar kun et par minutter å tilberede. Det er en myk og delikat fisk som jeg absolutt elsker. Fjelberg i Bygdøy allė har ofte denne i butikken.
85.jpg

Disse fem filetene, om var rikelig for to personer, kostet 170 kr.

86.jpg
Slik gjør du:
Skjær potetene ( med skallet på) i 5mm tykke skiver. Kok dem i saltet, kaldt vann. Hell av vannet når de er nesten ferdigkokte. I en ildfast form legger du en halv hvitløk i midten (skåret på midten). Hell over noen spiseskjeer olivenolje. Bland i potetene og salt og pepre litt. Skjær tynne strimler røkt bacon (tilsammen 2-3 skiver godt bacon) og ha dem i potetformen. Sett i ovnen på 200 g i 20 minutter. Hvitløken skal bare gi smak til retten indirekte, så den kan fjernes når potetene er ferdige.

Press saften av 4 blodappelsiner. Sil saften over i en kasserolle og kok opp.
1stor fenikkel skjæres i tynne skiver. Legg fenikkelen i kasserollen med appelsinsaften og kok dem møre. Ta dem ut og hold dem varme.
Appelsinsaften kokes inn til halvparten. Sil av urenheter og ha saften tilbake i en ren kasserolle. Kok videre og tilsett 1 ss revet ingefær og saft fra 1/4 sitron.
Salt og pepre alle fiskefiletene.
Varm en panne og legg et par smørflyndrefileter sammen litt smør. stek på en side i 1 minutt. Ha filetene over i en ildfast form etterhvert som de er ferdige. Hell appelsinsausen over og sett formen i ovnen 4 minutter på 200 grader.

Løft fiskefiletene forsiktig ut av formen når du legger dem på hver tallerken. Legg på to fileter til hver sammen fenikkel, poteter og noen skjeer saus.
Pynt med fenikkelbusk eller basilikum.

88.jpg
Herlig hvitvin til fiskeretten.

Forrige

Bearnaissaus til besvær

Jordbær nå?

Neste

Legg igjen en kommentar