Silkemyke rundstykker med mandler

Jeg vet ikke helt hvorfor, men jeg har en teori om at det var mandelmelet som gjør disse rundstykkene silkemyke. For fremgangsmåten var den samme som jeg alltid bruker når jeg baker rundstykker.

Slik gjorde jeg:

I en bolle tilsetter du en halv pose tørrgjær, 1 ts salt, 1/2 ts sukker, 6 ss olje og 6 dl lunket vann. Begynn å lage deig ved å tilsette 50 g mandelmel (fås i de fleste helsekostbutikker, eller du kan lage set selv ved å kjøre mandler i blender) og fyll på med hvetemel til du har en fast, men smidig deig. Strø litt mel på toppen og sett deigen til heving med en plastpose knyttet rundt bollen. La stå og heve en times til på et lunt sted.
Trill ut mandelformede rundstykker og sett dem på en bakeplate med bakepapir på. La disse heve under klede i 30 minutter mens du varmer opp ovnen til 200 g. varmluft.
Pensle hvert rundstykke med et sammenpisket egg. Ta en saks og klipp mønster. Jeg lagde «dragerygg». Små snipp i deigen på rad og rekke nedover ryggen på rundstykket. Sett i ovnen på 200 grader til de er gylne og du hører en hul lyd når du kakker på undersiden av rundstykkene. Dette tar ca 15 minutter.
Sett rundstykkene på en rist og avkjøl, men spis dem mens de er lune.

Rundstykker med mandler
Forrige

Bli med på teplukking!

Lettvint kjøttsaus på en time

Neste

Legg igjen en kommentar