Bli med på teplukking!

Som den tedrikkeren jeg er, er besøket til Munnar – Keralas tehovedstad, et viktig stoppested på min pilgrimsreise i Indias matfat.
Her oppe i ca 2000 moh kan vi puste. Luften er crisp og temperaturen er som en deilig norsk sommer. Stor kontrast til hvordan luftfuktigheten og temperaturen er nede ved havet. Temperaturen kan faktisk falle helt ned til – 5 her oppe i fjellene.
Det er rett og slett et av de vakreste stedene jeg har sett i mitt liv. Overalt er det irrgrønne åser dekket av tebusker. Tåken henger over fjelltoppene og det er folketomt. (Jøss, hvor har de 1,2 milliarder menneskene som bor i India gjort av seg?)Forrige

Eriks indiske torskegryte

Silkemyke rundstykker med mandler

Neste

9 kommentarer om “Bli med på teplukking!”

 1. Så interessant! Jeg har en ett år gammel teplante i vinduskarmen, og prøver å fortrenge hvor diger den kommer til å bli før jeg kan høste noe av den.

  Svar
 2. Ja, jeg har litt dilla på å dyrke spiselige planter utenom det vanlige. Jeg vurderte vaniljeorkide en periode også, men det er visst ekstremt vanskelig (og ikke er den særlig pen heller), så nå har jeg begynt å snuse (haha) litt på kardemomme.

  Svar
 3. Vanilje må bestøves via menneskehender, må de ikke? De klarer det ikke ved egen hjelp. Utrolig kult at du vil prøve deg på kardemomme. Fortell gjerne hvordan det går etterhvert:) Lykke til!

  Svar
 4. Jo, det er noe sånt. I tillegg vokser de kjempemegaultrasakte, og helst på en annen plante. Om jeg får til et lite kardemommetre (busk?) i håndterlig byleilighetstørrelse lover jeg å holde deg oppdatert. 🙂

  Svar

Legg igjen en kommentar