Seriøst lekker andesandwich

Jeg er nettopp kommet hjem fra en reise jorden rundt. Yes baby! Hele f…. verden! For en herlig tur og for noen matopplevelser. Det er en haug med matopplevelser jeg ikke kan skrive om ennå, for de havner i Tines oppskriftshefte som kommer ut senere denne våren.

En av de aller beste rettene vi spiste var så enkel, så enkel. Det var en andepastrami-sandwich på den superkule restauranten Cochon Butcher i New Orleans. Hva er det som er så kult med en sandwich, tenker du. Når alt stemmer: Krønsj, perfekt mengde smeltet ost, riktig røyksmak på andekjøttet, riktig mengde kjøtt og en perfekt totalopplevelse, ja da har du verdens beste sandwich!

Cochon Butcher i New Orleans.
Cochon Butcher i New Orleans.

Den måtte jeg lage med en gang jeg kom hjem, tross jetlag. Vi har et bra produkt i butikken som heter «varmrøkt andebryst».  Det har akkurat litt mindre røyksmak enn det jeg hadde ønsket meg, men det holder. Jeg kompenserte med å bruke bittelitt dijonsennep for å pønsje opp smaken.

Ande-sandwichen på Cochon Butcher i New Orleans.
Ande-sandwichen på Cochon Butcher i New Orleans.
Kule, kule Cochon Butcher.
Kule, kule Cochon Butcher.

Her kommer oppskriften på en helt perfekt andesandwich som du bør lage i helgen. Nytes sammen en flaske øl og godt humør.

DSCF9626
Mine perfekte ande-sandwicher.

Du trenger en og en halv sandwich per person, så her får du oppskriften på tre ande-sandwicher:

 • 9 tynne, tynne skiver varmrøkt andebryst (Merket Gårdsand finner du i butikkshyllene)
 • 6 skiver kvalitetsloff fra bakeren. Ikke bruk noe billigdritt her altså.
 • smør
 • dijonsennep
 • ost med litt smak. Røkt cheddar eller en lagret norvegia.

Slik gjør du:

 1. Smør alle skivene på begge sidene med et tynt, men jevnt lag med smør. På tre av skivene smører du et tynt lag dijonsennep.
 2. Legg to osteskiver på tre skiver brød. Så legger du på tre andeskiver. Så legger du igjen på to osteskiver. Legg så en smurt brødskive på toppen.
 3. Varm en panne til medium pluss varme. Legg smørbrødet i pannen og legg på lokk. Stek til du har en gyllen overflate, så snur du og gjør det samme. Gjenta med de to andre sandwichene.
 4. Sett alle tre sandwichene på et bakebrett og stek i ovnen på 250 grader (forvarmet) til osten i midten er smeltet. Dette tar ca 5 minutter.
 5. Del så sandwichen i to diagonalt og evt i to igjen slik at du har 4 små sandwicher per sandwich. Men det holder å dele dem i to altså. Men hvis du deler dem i fire er dette perfekt snacks til drinken hvis du har gjester.
 6. Nå kan du nyte. Godt, ikke sant? Told you!

DSCF9620

To dager etter: Måtte lage dem igjen, jeg. Så gode!
To dager etter: Måtte lage dem igjen, jeg. Så gode!
Forrige

And med epler, potetkake og smørdampet kål

Sazerac – verdens kanskje aller første cocktail

Neste

Legg igjen en kommentar