And med epler, potetkake og smørdampet kål

Kan man bli lei av and? Neppe! Jeg elsker det i alle fall og denne retten er bare helt super. Jeg har laget and med eplesaus. Til dette har jeg smørdampet spisskål og en deilig potetkake, som du får oppskrift på her. Til forskjell fra denne oppskriften, har jeg byttet ut urten med salvie.

DSCF8597

  1. Først av alt lager du potetkaken.
  2. Neste post er eplene. Du trenger et eple per person. De skrelles og deles i små terninger. Sett til side.
  3. Så går du løs på andebrystene. Beregn 2 andebryst til tre personer. Rut skinnet forsiktig og gni kjøtt og skinn inn med salt, pepper og litt deilig ras el hanout, hvis du har det. Hvis ikke bruker du litt malt spisskummen.
  4. Stek andebrystene i tørr panne med skinnsiden ned. Smelt fettet godt før du snur brystene og steker den andre siden, Når du har fåt en fin skorpe, ettersteker du anden i oven på 200 grader i ca 10 minutter. La så kjøttet hvile før du skjærer det i tynne skiver.
  5. I pannen har du nå gull! Ikke kast det ut. Legg eplene i pannen og stek noen minutter. Så tilsetter du 4 cl cognac, mørk rom eller armanac. Kok ut alkoholen på høy varme før du tilsetter 1 glass hvitvin. La eplene surre i vinen og kraften til de myke og herlige. Smak evt til med litt honning. Tilsett noen dråper sitronsaft rett før servering.
  6. Kålen: Skjær tynne strimler av spisskål. Finn en panne og smelt litt smør og 1/2 dl vann. Legg kålen i og dryss salt over. La kålen falle sammen litt, men den skal fremdeles ha knas. Dette tar ikke mange minutter.
  7. Server andeskiver med potetkake, kål og herlige epler. Pynt evt me mynteblader.

DSCF8596

 

 

Forrige

Kontraster i USA

Seriøst lekker andesandwich

Neste

Legg igjen en kommentar