Sånn gjør’em i Milano

| |

Drinken heter Spritz og den er fra Nord-Italia.

Besøker du f.eks. Milano må du sørge for å være ute på byen i aperitivo-timen. Kjøper du en drink får du mengder av herlig mat – helt gratis! Spekepølser, crostini med patéer, ost, salater etc. Og så drikker de Spritz til.

Står ikke Milano på reiseplanen din i nærmeste fremtid, kan du jo lage drinken selv. Kjøp noen skiver deilig spekeskinke og salami, samt et par Prada-sko – så er du nesten i Milano! (vel, Prada-skoene er valgfrie…)

Slik lager du Spritz:

3/6 Prosecco
2/6 Campari eller Aperol
1/6 soda (farris)
en tykk skive appelsin
isbiter

Aperol får du faktisk kjøpt på Gardermoen Taxfree.

Ps: En observant leser av bloggen min (Lena som har masse erfaring fra Milano) har kommentert at drinken oprinnelig er fra Veneto og at den heter Spritzer og er laget med hvitvin, ikke prosecco. Jeg har smakt begge varianter og personlig synes jeg den er friskere med prosecco. Når det gjelder navnet, heter drinken begge deler. Så ingenting er feil. Spritz, spritzer – kjær drink har mange navn. Prøv selv, og meld gjerne tilbake hvilken variant du liker best. God lørdag!

 

Forrige

Arabisk festmåltid

Paprika på den desidert beste måten

Neste

4 kommentarer om “Sånn gjør’em i Milano”

  1. Hei HelleFlott matblogg du har laget!Det ligger en award til deg på min blogg:http://maskedilla.blogspot.com/Vet du forresten hvor man kan få tak i pommerantz-pulver? Fant det i krydderhyllen før, eller på apoteket, men nå finner jeg det ikke lenger… Det inngår i min farmors oppskrift på Bergensk vørtebrød…Jeg baker det helt til påske, selvom det egentlig er ment for julen :)Kjempegodt, du kan få oppskriften hvis du vil.

    Svar
  2. Tusen takk, Katrine!Flott blogg du har! Kanskje jeg begynner med strikking på mine "eldre" dager:) krydderet du snakker om, kjenner jeg ikke til, er jeg redd. Men oppskriften hadde vært moro å prøve. Takk for at du følger bloggen!

    Svar
  3. OK, sender den til deg på facebook, vil ikke avsløre den her i kommentarboksen :)Strikking er veldig gøy, det er i det hele tatt veldig koselig å gjøre noe konkret og fysisk, som også er til glede for andre! Litt av det samme som med matlaging…noe jeg absolutt har lyst til å bli bedre på. Gode,gamle kjerringsysler 🙂

    Svar

Legg igjen en kommentar