Saftig Mud Cake med kaffe og dulche de leche

En saftig sjokoladekake er det jeg liker å spise. Jeg vil heller ha et lite stykke med konsentrert sjokoladesmak enn et stort stykke kake med luft.

Jeg er i den alderen og har den kroppsformen som gjør at jeg må veie slike ting på gullskål. Selvsagt er det ikke noe logikk i dette, da det kan være 100 000 kalorier i et bitte lite kakestykke, mens det store luftige stykket kan være på nivå med en gulrot. Men man liker jo å lure seg selv.

Min Mud Cake inneholder både kakao og mørk sjokolade. Den inneholder også kaffe. Jeg liker den intense, litt bitre smaken. Jeg forsterkere den også i glasuren, som er en søt og syndig glasur/saus laget med dulche de leche, rom og en skvett kaffe. For den som ikke vet hva dulche de leche er, kan jeg forklarer det slik: Dette er melk som er kokt inn lenge til den blir seig og karamellisert. Den smaker karamell og er så vanvittig god! Om du ikke gidder å stå og koke ned den selv, så kan du kjøpe den. Den finnes på boks i vanlig dagligvarebutikk.

Rom har jeg i kremen fordi et hint av alkohol bryter den søte karamellen. Dessuten har karibisk rom, og da især de fra Jamaica en deilig marsipanaktig smak. Du kan kutte ut rom i kremen hvis du vil. Dette kommer an på hva du liker og hva du har i skapet.

Kaffen i kremen balanserer også den søte karamellen, og kombinasjonen kaffe og karamell har da aldri vært feil, eller hva?

Denne kaken smaker selvsagt supergodt med en kopp nytraktet kaffe til.

Kaken har jeg bakt i en liten kakeform (ca 14 cm i diameter).

Jeg smører den med smør og så rister jeg formen med mel slik at kaken ikke setter seg fast. Dette er et triks jeg med hell har brukt den siste tiden. Det funker.

Dette trenger du:

150 g smeltet smør

3 dl brunsukker

1 dl kakaopulver

2 egg

2,5 dl siktet speltmel eller hvetemel

1 dl traktet kaffe fra Farmer’s Coffee

1 lite dryss flaksalt

30 g mørk sjokolade

Smelt sjokolade og sukker i smøret. Avkjøl.

Bland mel, bakepulver, kakao og salt i en skål. Pisk sammen eggene i en bakebolle og tilsett kaffe. Spe inn de tørre ingrediensene og sjokoladesmør.

Smør formen, dryss mel i og hell i røren.

Forvarm ovnen til 175 grader. Stek midt i ovnen på varmluft i 25 minutter. Kjernen på kaken skal være myk. Det er hele greia.

Avkjøl kaken på rist en time eller mer.

Bland sammen glasuren:

2 ss dulche de leche

2 ss melis

1  ts rom

2 ts sterkbrygget kaffe

Hell glasuren/sausen over kaken (eller server den ved siden av) og sett den enten kjølig slik at glasuren får sette seg eller server den med en gang. Jeg synes det er lekkert når glasuren renner nedover kaken som en saus.

Brygg en stor kanne kaffe og nyt et stykke av kaken.

Les mer: Slik brygger du perfekt kaffe

Til info: Dette er en del av et større samarbeid som jeg har med Farmer’s Coffee.

Forrige

Lam i dill

Ja, du finner fantastisk mat i England!

Neste

Legg igjen en kommentar