Lam i dill

Det er ikke bare fårikålen som fortjener godt lammekjøtt. Du finner fremdeles herlig, norsk lam i butikkene og jeg lagde en deilig lammegryte med rømme og dill forleden dag. Jeg kjøpte en pakke kjøtt med flott fårikålkjøtt med mest koteletter. I denne gryten vil jeg nemlig ikke ha for mye fett da jeg også bruker rømme.

Dill og lam er en fin kombinasjon, men for mer smak har jeg også brukt litt anisbrennevin. Du har sikkert en flaske ouzo, raki eller pastis i skapet som du ha tatt med deg fra en ferie i Hellas, Tyrkia eller Frankrike. Den kan du med hell ta frem nå. Den løfter smaken i mang en matrett. Den passer for eksempel veldig godt til blåskjell. Vel, denne gangen har jeg brukt den i denne lammegryten med dill og rømme.

Lyst til å lage lammegryten? Her kommer oppskriften:

lammekjøtt i stykker til to personer

1 boks rørosrømme

1 stor neve frisk dill

5 cl anisbrennevin

1 glass tørr hvitvin

1 gulrot, skåret i bittesmå terninger

1 løk, skåret i bittesmå terninger

3 fedd hvitløk finhakket

salt og ganske mye kvernet pepper (smak underveis)

2 laurbærblader

God extra virgin olivenolje

Slik gjør du:

Start med å brune lammekjøttet i en gryte med litt god olivenolje. Legg det på et fat. Så tilsetter du mer olje og legger løk, hvitløk og gulrot i gryten. Legg i laurbærblader. La dette surre seg mykt på medium varme. Salt og pepre. Hell på anisbrennevin og vin og la dette dampe av noen minutter.

Legg lammestykkene tilbake i gryten og hell på rømme og halvparten av dillen (grovhakket). Sett på lokket og kok opp. Når gryten koker setter du den inn i ovnen på 110 grader i ca fire timer. Smak til underveis om du trenger mer krydder.

Når gryten er ferdig og kjøttet nesten faller fra beina kan du tilsette mer dill. Server med kokte poteter.

 

Forrige

Poke til folket!

Saftig Mud Cake med kaffe og dulche de leche

Neste

2 kommentarer om “Lam i dill”

  1. Denne står på menyen i løpet av helgen. 🙂 Har ikke ouzo eller lignende i hus, men håper de har småflasker med noe som passer på polet.

    Svar

Legg igjen en kommentar