Poke til folket!

Jeg må skryte litt av en god venn.
Oskar Sellin har du sikkert sett før. Han har stått i den sølvgrå vintage-foodtrucken utenfor Mathallen i Oslo i lang tid. Tidligere sto vognen på Majorstuen og Aker Brygge. Oskar lager poke. Han lager jækla god poke også.

Aloha!

Hva er poke? Det er en av de aller mest kjente rettene fra Hawaii. Jeg spiste masse poke da jeg besøkte Honolulu tidligere i år. Retten består av rå fisk skåret i terninger. Fisken marineres med masse herligheter og så serveres den med diverse grønnsaker, tang, løk og sauser (+ andre goodies). Du får også vegetarpoke og skalldyrspoke. Poke Bowls er samme rett, men med ris.

Les mer: Min guide til Honolulu

Joakim og Oskar

I Oslo kjenner man til retten poke. Foodtrucken til Oskar har gått så det griner, men nå har han satt fra seg vintagevognen og flyttet inn på permanent adresse. Lokalet ligger på Bislett, nesten midt i selve krysset ved stadion.

Bestselgeren Spicy Salmon

– Det er så deilig å endelig ha en fast adresse, sier Oskar når jeg møter ham i Pacific Pokes nye lokale i Theresesgate. De åpnet dørene for et par uker siden, og mottakelsen har vært formidabel. Spicy Salmon er fortsatt bestselgeren.

Det er Poke Bowls Oskar serverer på Pacific Poke. Den består av ris, fisk, tang, grønnsaker og andre tilbehør som f.eks nøtter, sesamfrø, vårløk og rogn.

Tropical Tuna med marinert tunfisk, edamamebønner, syltet løk, avokado og en helt insane god mangosaus. Så godt!

Det kommer folk til og fra trening som kjøper med seg en Poke Bowl. Andre skal hjem fra jobb og vil ha et måltid som metter og som ikke består av saus og poteter.

Er det de samme kundene dere har som liker å spise sushi, spør jeg?

– De som er opptatt av helse spiser ikke sushi. De spiser poke, sier Oskar. Det er mye sukker i sushi. I en Poke Bowl er det dobbelt så mye proteiner og halvparten så mye karbohydrater som tilsvarende porsjon sushi med samme kalorimengde, forteller Oskar. Men det er ikke bare de som er opptatt av helse som kommer innom Pacific Poke. – Dette er mat for folk som vil ha ordentlige råvarer, god mat og som vil bli mette. Dessuten er det viktig at maten ser vakker ut, sier Joakim bak disken. Han er i likhet med Oskar svensk.

Oskar Sellin er glad for endelig å være på plass på Bislett.

Hva bestiller så folk? – Vi har veganske varianter der vi bytter ut fisken med rotfrukter. Mange elsker Poke Bowls med tunfisk og hamachi, men det er og blir Spicy Salmon som er favoritten. Den har Oskar hatt på menyen siden starten for halvannet år siden.  – Jeg utvikler stadig nye varianter. Jeg vet jo hva folk liker, sier han og ler.

Menyen på Pacific Poke

Pacific Poke åpner klokken 11:00 og stenger klokken 21:00. Du kan også bestille catering fra Pacific Poke.

Pacific Poke ligger i Theresesgate på Bislett.

Til info: Oskar Sellin er en god venn av meg. Hadde han servert dårlig mat hadde han ikke fått en linje på bloggen min, så det at jeg skriver om stedet må ses på som et kvalitetsstempel og et bevis på at jeg elsker maten han lager.

Forrige

Matkurs hos Rick Stein, vinmarker og britisk gourmet

Lam i dill

Neste

Legg igjen en kommentar