Så vakker som en høstdag

Høsten er full av farger. Vi kan boltre oss i vilt og lam, men det er grønnsakene som lyser opp i høstmørket. De siste årene har vi fått deilige rotgrønnsaker i alle mulige farger: Gule, lilla og hvite gulrøtter, beter i gult og polkastriper. Det vil jeg lage en rett av!

dscf7401
Det er ganske åpenbart hvorfor polkabeter heter polkabeter…

Du kan ha denne retten som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller du kan ha den som en rett i seg selv. Den metter, så det er ikke noe problem.

Du trenger:

 • 4 gulbeter
 • 4 polkabeter
 • Frisk estragon
 • 6 skiver pancetta
 • sitron
 • god olivenolje
 • Noen skiver Parmigiano-Reggiano
 • pinjekjerner
Denne salaten ser ut som en vakker høstdag, ikke sant?
Denne salaten ser ut som en vakker høstdag, ikke sant?
 1. Legg til side 1 polkabete og en gulbete. De andre vasker du og deler i to. Legg polkabetene i et stykke folie og dryss lett med flaksalt over. Hell noen dråper olivenolje over. Pakk igjen. Gjør det samme med gulbetene. Gulbeter og polkabeter pakkes separat pga den sterke fargen begge betene har. Vi vil ikke at fargen skal smitte over. Legg så pakkene i ovnen på 220 grader i ca 30 mintter eller til du kjenner at de er myke.
 2. De to betene som er igjen skrelles. Skjær betene i tynne skiver. Har du en mandolin er det supert å bruke. Legg beteskivene i to skåler med kaldt vann.
 3. Stek skiver av pancetta og legg til side. Skjær tynne skiver av Parmigiano-Reggiano med en potetskreller. Legg til side.
 4. Ta ut betene og flå av skinnet. Del betene i båter og ha dem i en bolle. Ha god olivenolje og sitronsaft over. Vend forsiktig slik at båtene ikke går i stykker. Legg betene på et fat. Hell vannet av beteskivene (og tørk dem litt) og legg rundt omkring på fatet. Så legger du parmesan og pancetta på salaten. Rist pinjekjerner i en panne slik at de er gylne. Dryss over salaten. Tilsett blader av estragon og tilsett salaten. Den gir en deilig anissmak til retten.

dscf7411

Forrige

Superenkelt flatbrød

Slik spiser du pintxos – baskisk tapas

Neste

Legg igjen en kommentar