Rotfrukter med hasselnøttvinaigrette

Grønnsaker som hovedrett kan kanskje virke vel krevende for noen. Her i huset har det blitt en realitet. Ikke har vi blitt veggiser, altså. Men vi velger å spise vegetarisk noen dager. Det er ikke vanskelig og dessuten gjør det til at vi får et mer variert kosthold og kjøttstykket vi velger en annen dag føles lettere å forsvare.

Middagen her er bakte grønnsaker. Fargerike minigulrøtter og persillerot er en fin miks. Det er viktig å ha et par-tre forskjellige rotfrukter for å få variasjon i smaken.

Dette serverte jeg med en vinaigrette laget av hakket sjalottløk, finhakket stangselleri, persille, brunet smør (alt blir bedre med brunet smør) og ristede nøtter. Litt revet parmesan over smaker også nydelig.

l1040235Slik baker du rotfrukter:

Finn rotfrukter som har samme tykkelse. Det er viktig at de blir ferdige på samme tid.

Skrubb og vask rotfruktene godt. Tørk dem tørre og legg dem i en ildfast form. Hell litt god olivenolje over og strø flaksalt over.
Noen fedd hvitløk og litt timian gir smak til retten.
Sett i ovnen på 180 grader til de er møre i midten. Jeg kan ikke angi tid, da det kommer an på tykkelsen på rotfruktene.

Vinaigretten: Smelt 100 g smør i en gryte. Bruk medium varme. Når smøret skummer  og lukten av ristede nøtter dukker opp, slår du av platen og trekker gryten til side. La dette hvile litt. Hell av den blanke væsken over i en panne. Legg hakkede hasselnøtter i pannen og la nøttene bli gylne. Tilsett 1 finhakket sjalottløk.

Urter som smaker som agurk.
Urter som smaker som agurk.

Når grønnsakene er ferdige heller du nøttevinaigretten over. Pynt med urter og finhakket stangselleri. Jeg fikk tak i disse fine urtene som smaker som agurk. Du får disse chef-urtene på Juels 33 på Frogner. De har også de fargerike gulrøttene.

l1040241

 

Forrige

Julekonfekt på 1-2-3: Marsipanmaki og sjokoladeklatter

Sparkling Negroni

Neste

Legg igjen en kommentar