Røffe Reffen

På Refshaleøen i København ligger Nordens aller største Street Food-marked.
Da Papirøen ble lagt ned (Street Food-hallen), gikk man igang med å finne en nytt sted å gi københavnerne mulighet til å spise bærekraftig og variert. Det ble Reffen.

Reffen fyller 6000 kvm og består av to områder: «The Village» er et område som er litt overdekket slik at man kan sitte der når de nordiske sommerkveldene blir litt for kalde.
På «Avenuen» ligger matbodene ned mot havet.
Men det er ikke bare mat å få på Reffen. Også butikker, verksteder og eventer finner du her.
På nåværende tidspunkt er det ca 40 kokker og 10 kreative verksteder på Reffen. Det er i alt 17 forskjellige nasjonaliteter tilstede. Ingen er konkurrenter så du vil ikke finne tre forskjellige aktører som driver med taco. Det finnes tre forskjellige meksikanske matboder på Reffen, men de tilbyr forskjellig konsept.

Hver bedrift har maks tre års leiekontrakt. Det skal være en slags springbrett for å kunne starte egen bedrift og på tre år skal du kunne finne ut om det er liv laga eller ikke.

Det er kun hovedbaren som har alkoholservering, så matbodene konsentrerer seg kun om å lage lekker mat, og det klarer de virkelig. Det er lagt stor vekt på kvalitet og kreativitet.

Hva kan man vente seg av mat på Reffen?

Nordic Hotdog drives av søskenparet Nina og Asger Jørgensen. De serverer gourmet-pølser fra prisbelønnet pølsemaker. De samme pølsene som bestemoren solgte fra sin pølsebod i sin tid. De lager hjemmelaget ketchup med nordiske råvarer i sesong, som rødbeteketchup. De jobber også med å kunne tilby en veganpølse som har god nok kvalitet, for etterspørselen er stor etter slike produkter.

Tropical Shave Ice selger den berømte shave ice’n som man kjenner fra Hawaii. Det er som å spise en sky av snø og det smaker så forfriskende og godt. Jimmy Seide Petersen bruker naturlige farger og smaker. De har en versjon med Mojito som har blitt en bestselger blant voksne.

Sides. serverer de beste pommes frites som er mulig å lage. Dragos Dan & Georgiana Boscor lager også wraps og salater. Dragos forteller at det er mulig å drive økologisk når Reffens eier, Jesper Julian Møller tilbyr grønnsaker fra sin egen gård, Juliangaard i Gilleleje på Nord-Sjælland.

Grillfisken drives av Gro Georg Jensen og hun har vært på Reffen siden starten. Hun griller bærekraftig fisk som makrell, sardiner og sjøkreps fra Læsø. Hun følger sesongene og finner fisk som er tilgjengelig som hun tilbereder på enkel og smakfull måte. Tilbehøret er hjemmelaget.

Ranee’s: Ranee Udtumthisarn har i 12 år drevet Ranee’s på Blågårdsplads og nå har hun også en matbod på Reffen der hun lager økologiske thairetter med bærekraftige og lokale ingredienser.

Foruten disse spisestedene kan jeg nevne at du får autentiske danske smørrebrød med en moderne twist, ekte gresk mat, satay, pizza, momos fra Nepal (nydelig!!!), burgerer og mye, mye mer. Se full liste her.

Reffen er som nevnt også et sted for kreative verksted og butikker.

Ta turen ut til Reffen med buss 9a, sykkel eller havnebus 991/992.

Til info: Jeg har vært i København på pressetur med DFDS og Visit Denmark. Omvisning på Reffen var en del av programmet.

Forrige

Horse’s neck

Koselige utflukter ut fra Göteborg

Neste

Legg igjen en kommentar