Horse’s neck

Min serie om konjakkcocktails er i full sving her på bloggen. Jeg har fått bartender Eirik Ugelstad ved bar Bastard på Bølgen og Moi på Tjuvholmen til shake noen lette og friske cocktails til meg og jeg bjudar jo på, så her er oppskriften på en superenkel og drink som inneholder konjakk – brennevinet som har gått litt i glemmeboka.

Les mer om konjakk her.

American Oak Ginger (Horse’s Neck)
4 cl Bache-Gabrielsen American Oaks
Lime
Ingefærøl

Ha konjakk i et old fashion-glass med masse is. Toppes med ingefærøl og en skive lime. Tilsett gjerne en dash angoustura hvis du har.

NB: Der det ikke er nødvendig å nevne brennevinsmerket, dropper jeg det. Når brennevinet har en helt spesiell egenskap som gjør den store forskjellen til cocktailen, da nevner jeg produsent. Her er et tilfelle av en konjakk som er unik fordi den er den første konjakken noensinne lagret på amerikanske eikefat.

Takk til Morten Hofseth-Olsen og Jesper Høst fra Palmer Spirits, Kristian Utama fra Engelstad Spirits, Anita Aaserød fra Bache-Gabrielsen, Patrick Braastad fra Braastad og bartender Eirik Ugelstad ved bar Bastard på Bølgen og Moi på Tjuvholmen som lærte meg om konjakk og bruksområder. Vi tok en skikkelig prat rundt bordet om hva som egentlig skjedde med konjakken. Du kan lese mer om dette her.

Det komme mer om konjakk og flere oppskrifter på HellesKitchen i ukene som kommer.

Forrige

Bakt sellerirot med bearnaise

Røffe Reffen

Neste

Legg igjen en kommentar