okse potetmos

Rødvinskokt kjøtt med spinatpotetmos og brokkoli

oktober 21, 2013
Rødvinskokt oksekjøtt med spinatpotetmos og brokkoli

For noen uker siden fortalte jeg om da jeg lagde hjemmelaget Pizza Grandiosa. Kjøttet jeg brukte til pizzaen var høyrygg av okse, kokt i rødvin.Kjøttet som ble igjen, ble en knallgod middag. Slik gjorde jeg:

Kjøttet:

600 g høyrygg av okse brunes kjapt i litt olje i en gryte. Tilsett 3 dl rødvin. Kok opp og la alkoholen dampe av. Så tilsetter du 2 dl vann, 1 laurbærblad, 2 fedd hvitløk og en halv løk i båter. Tilsett gjerne noen kvister rosmarin. Krydre med en god klype flaksalt og pepper. Senk temperaturen til medium og sett på lokket. La stå et par timer til kjøttet nesten faller fra hverandre når du stikker en knivspiss i stykket. Sil av kraften og sett til side. La kjøttet avkjøle seg litt, før du renser det for sener og fettrester. Legg kjøttet tilbake i kraften.
Lag potetmos, men bland en halv pose babyspinat i potetmosen. Spinatbladene har du i saltet, kokende vann i 15 sekunder, har dem over i en sil og holder under kaldt vann for å bevare den herlige grønnfargen. Kjør i en stavmikser og bland i potetmosen.
Små buketter av brokkoli kokes møre i saltet vann.
Nå har du kjøtt, saus, poteter og grønnsaker på en nostalgisk og herlig måte.

IMG_9467

Kanskje liker du disse også

Ingen Kommentarer

Legg inn en kommentar

%d bloggere liker dette: