Riktig trening og riktig mat

De som kjenner meg vet at jeg ikke er en type som sliter ned treningsstudioet. Og selv om at jeg faktisk jobber i et trenings- og kostholdsmagasin (Tara Frisk), er det nok helst gange til og fra jobb som blir min trim. Men jeg er nyskjerrig på trening og treningsformer. Nå kan det være at ting løsner, for sist uke kom en ny treningsbok i butikkene. Dvs. det er faktisk to bøker i ett. En øvelsesbok med skjema, øvelsesoversikt og med plass til å skrive egne notater – som er praktisk å ta med på treningen. Så har du en bok om trening, planleggingsfasen for å komme i bedre form – og ikke minst en matdel. Det er denne jeg synes er ekstra interessant. Bøkene er skrevet av min tidligere kollega og journalist, Eline Hvamstad og treningsekspert Tessa Sørensen. Tittel på bøkene er Tren smart.

Det er ingen tvil om at skal man først sette igang å trene ordentlig, må man også se på kostholdet. Dette henger sammen, og det er dette jentene bak bøkene har laget et eget kapittel om. Jeg har fått lov til å trykke en av oppskriftene som jeg vil dele med dere. Resten av de fristenende oppskriftene finner dere i boken Tren smart som er i salg nå.

Her er oppskriften på herlige knekkebrød:

Rugknekkebrød:

2 dl linfrø

1 dl gresskarfrø

2 dl solsikkefrø

3 dl ruggryn

2 dl rugmel

2 ss potetmel

1 ts kanel

1 ts bakepulver

1 ts hjortesalt

5 dl vann

Slik gjør du:

Bland alt i en bolle tl det er en jevn masse. La gjerne alt stå over natten for å få mest mulig næring ut av frøene og for å få aromaene til å blande seg. Kle en langpanne med bakepapir og fordel massen jevnt utover. Stek den i oven på 180 grader og ta den ut etter 20 minutter. Skjær i ruter med en gang. Plasser deretter i ovnen på nytt i 60 minutter på 100 grader.

img_84781Ja, med to slike bøker og fullt treningsopplegg er det vel absolutt ingen vei utenom. Det må bli trening. Alt henger ikke helt på plass etter fylte 40 og en liten innsats er bedre enn ingen.

Forrige

Mine herlige kyllingburgere

Poteter med pønsj

Neste

Legg igjen en kommentar