Retroalarm! Bakt potet med digg fyll

Jeg har spist en helvetes mange av disse i starten av 20-årene. På vei hjem fra byen sto jeg hver helg i kø på Nationaltheatret for å kjøpe bakt potet med mais, rømme og en diger klump med kryddersmør. Skulle du ha nattmat i Oslo på 90-tallet var det dette eller en halvdårlig kebab du kunne få.

Jeg elsket bakt potet i barndommen. Det var det perfekte følget til biff. I min familie grillet vi indrefilet av okse og serverte kjøttet med bakte løk og bakt potet med hjemmelaget kryddersmør. Det var en favoritt, kan jeg fortelle.

Bakt potet er en genial koserett. For meg har den gått litt i glemmeboken. Men jeg har hentet den frem til stor glede for meg selv og mannen min. Vi hadde faktisk bakt potet som middag forleden dag og det smakte vidunderlig!

Jeg har gått litt bort fra maisfyllet og kryddersmøret. Ikke at det er noe galt med det, men jeg ville lage en mer oppdatert variant med ingredienser som er litt mer 2020, hvis du skjønner. Rømmen ble byttet ut med fetakrem. Maisen ble byttet ut med tomat (uten kjerner). Jeg brukte jalapeno for den har både litt sterk og «grønn» smak. Jeg stekte også småbiter av chorizo for å gi masse deilig og kraftig paprikasmak til retten.

Satan, det var godt, altså. Og det aller beste er at du kan fylle poteten med akkurat det du vil. Det jeg har som fyll er bare et eksempel. Det er litt som taco. Kjør på med det du liker best.

Det eneste du trenger oppskrift på fra meg er egentlig fetakremen. Jeg bruker en halvmåne-størrelse fetaost som jeg kjøper hos grønnsakshandleren min. Den blender jeg med et par ss god rømme, 1/2 ts finrevet sitronskall, 1 ts sitronsaft, litt salt og et lite, presset ferskt hvitløk. Jeg bruker stavmikser for å få den glatt og fin.

Potene baker jeg i bakepapir. Jeg prøver å bruke minst mulig aluminiumsfolie og bakepapir er et fint alternativ. Legg hver bakepotet i midten på et bakepapirark. Pakk sammen og knytt igjen med mathyssing slik at pakken er tett. Bak i ovnen på 200 grader til potetene er myke. Press på hver side av poteten for å avgjøre om poteten er ferdig eller ikke. Å bake poteter tar tid, så sett av et par timer. Baketiden kommer helt an på hvor store potetene er.

Åh! Retromat er digg!

Forrige

Junk food og champagne på valentinsdagen

Key lime pie, er den egentlig fra Key West?

Neste

Legg igjen en kommentar