Potetvulkan

Poteten er og blir min store kulinariske kjærlighet.
Jeg holdt meg unna den i noen år da jeg drev på med en sånn lavkarbo-greier som hele Norge drev på med også. Nå skjønner jeg ikke hvordan jeg har klart å holde meg unna. Den er for god.

De siste årene har du fått mange potetoppskrifter på bloggen, og det slutter ikke her. Denne potetvulkanen egner seg som tilbehør til kjøtt eller fisk, eller til spekemat slik jeg serverte den. Men den kan også serveres på egenhånd.

Jeg smaksetter denne retten med smør, god olivenolje, salt, pepper, litt hvitløk og røkt paprika. Du kan med stort hell smaksette den med små biter chorizopølse. Poteter og chorizo er perlevenner.

Slik lager du potetvulkan:

Skjær tynne skiver av potet. Bruk gjerne en mandolin. Den er perfekt til slikt bruk.

I bunnen på en ildfast form legger du noen stor klatter smør i midten. Legg så potetskiver i vifteform. Fordi smørklumpene står opp fra midten vil potetskivene danne en vulkanform.

I en liten skål blander du noen spiseskjeer med god olivenolje, 1 lite presset fedd hvitløk, flaksalt og pepper. Tilsett 1/2-1/4 ts røkt paprika. Det kommer an på hvor sterk smak du vil ha. Bland dette godt ut i oljen og hell over potetvulkanen.

Bruker du chorizobiter, legges de i bunnen av formen sammen med smørklattene.

Sett i en forvarmet ovn med varmluft på 200 grader til potetene er møre.

Hell krydderoljen over potetene.
Hell krydderoljen over potetene.

Sjekk med en skarp kniv. Flott om potetskivene på toppen blir sprø og gylne. De blir nesten som chips. Beregn 30-45 minutter ut fra størrelse på formen og antall poteter brukt.

l1030948

Kategorier Ukategorisert Stikkord
Forrige

Viltboller med karrikrydret kål og gresskar

Den ultimate julecocktailen

Neste

Legg igjen en kommentar