Den ultimate julecocktailen

Det er vanlig å servere et glass musserende eller champagne når man inviterer til fest i festtiden. Det er superhyggelig. Det er det alltid. Men en god cocktail skal man heller ikke kimse av.

Men hva slags cocktail skal man lage? Hva med en cocktail som smaker jul? Klementin og marsipan for eksempel? Det blir jo ikke mer jul enn det!

Men hvordan får man marsipansmaken inn i en drink? Jo, ved å bruke amaretto! Dette er en mandellikør som er ypperlig å brukte til dette. Den er søt som fy, men justert med friskpresset klementinjuice og vodka blir den perfekt.

Hva slags amaretto brukte jeg? Jeg brukte en skikkelig moteriktig amaretto. Ja, den er faktisk moteriktig. Motehuset ETRO har dekorert 2016-utgaven Limited Edition-flaske av Disaronno. Den er i salg ut desember 2016 hvis du skal ha den dekorative flasken. Vanlig Disaronno Amaretto

er tilgjengelig hele året.

Les mer: Bytt ut prosecco’n med denne

Vodkaen jeg brukte er en dansk økologisk vodka ved navn Søbogaard Vødtka, men du kan selvsagt bruke det du har av vodka i skapet.

l1040256
The ICON prosjektet feiret sitt fjerde jubileum i 2016, og nok en gang ser man Disaronno sammen med en italiensk motemerket. Etter sine tidligere utgaver med Moschino, Versace og Cavalli, fortsetter prosjekt for å støtte veldedighetsorganisasjonen Fashion for Development, sponset av FN. I 2016 donerte ILLVA Saronno en del av inntektene fra salget til utviklingen av humanitære formål i Afrika.

Friskpresset klementinjuice fikser du selv ved å presse en rekke klementiner. Beregn ca tre per drink. Det kommer veldig an på klementinen og hvor mye saft det er i dem. Velg de med tynt skall. De har en tendens til å ha mer saft i seg.

Les mer: Hva er forskjellen på klementin og mandarin?

Det går to drinker i en shaker, så lager du flere får du lage i flere omganger.

Slik lager du den perfekte julecocktailen til to personer.
Jeg har valgt å kalle den Christmas is Coming!

200 ml friskpresset klementinjuice

50 ml Disaronno

80 ml vodka

isbiter

Shake alt kaldt i en shaker og sil over i to champagneskåler/cocktailglass.

Server gjerne med et rødt cocktailbær. Det er tross alt jul!

l1040265

Forrige

Potetvulkan

Bondens Markeds store julemarked i Oslo

Neste

Legg igjen en kommentar