Bondens Markeds store julemarked i Oslo

Blir det snø til jul? Det er fremdeles usikkert. Men det som er sikkert er at Bondens marked kommer til Valkyrie plass i hele fire dager før jul.

Markedet bugner av herlig julemat fra stolte produsenter. Du kan finne flotte gavepakker med spennende og deilig innhold. Noen av landets beste oster ligger ferdig modnet. Utvalget av spekemat og julepålegg frister til en deilig julefrokost.

På Valkyrie plass på Majorstuen i Oslo finner du alt du trenger til høytidsdagene. Ikke bare får du mat av svært høy kvalitet og smak, du vil også kunne plukke med deg deilige, spiselige julegaver til de som setter pris på det.

l1040602

Hele 37 utstillere tar med seg de flotteste varene sine i tidsrommet 14.-17. desember. Noen er der alle dager, mens andre er der kun én, to eller tre dager, så vær oppmerksom på informasjonen i teksten gitt fra hver produsent.

Det er mulig at produsentene går tomme for varene sine fortere enn du klarer å komme deg til markedet. Vær derfor tidlig ute med julehandelen din for å være sikker på at du får akkurat det du ønsker deg.

I dagene fremover vil vi presentere retter du kan lage i juledagene. Ingrediensene til rettene finner du på Bondens Marked under det store julemarkedet.

Nedenfor får du full oversikt over hva de forskjellige produsenten har med seg på det store julemarkedet på Valkyrie plass den 14.-17. Desember. Allerede nå kan du begynne å planlegge innkjøpene dine.

• 4 dager • 37 utstillere

Bondens Marked julemarked 14. – 17. Desember, Valkyrie plass

l1040652
Anitas sjømat (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Anitas sjømat
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Her finner du et imponerende utvalg røkte og gravede fiskeprodukter.
Sørg for å kjøpe med deg røkt blåkveit, røkt laks, gravlaks, røkt hval, tørrfisk, lutefisk, fiskekaker eller laksetartar. Du kan også kjøpe pepperrotkrem og sennepssaus hos Anitas sjømat på Bondens Marked. Sennepssaus og gravlaks passer sammen som hånd i hanske, og du får begge deler hos Anitas sjømat. Hun vil også ta med seg boknafisk til julemarkedet.

l1040574
Anne Karins Snadder (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Anne Karins Snadder
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Hvis det ikke blir for kaldt i været tar Anne Karin med seg både andeegg og kalkunegg til julemarkedet. Det er ikke så ofte man kommer over slike egg, så disse bør du prøve. De er perfekte å bruke i en fløyelsmyk eggerøre til spekematen eller røkelaksen.

Hun tar også med seg drops, sennep, syltetøy, marmelader og ikke minst den deilige kirsebærsausen som du kan bruke på riskremen til jul. Portvinsgeléen er allerede en klassiker og den passer perfekt til fugl. Savner du sommeren? Da bør du sikre deg et glass markjordbærsyltetøy. Du finner også et utvalg med deilige skjønnhetsprodukter og nybakte sveler.

l1040504
Skott gård nordre (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Skott gård nordre
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Skal du ha en spennende gløgg til jul? Plommegløggen fra Skott gård kan drikkes både varm og kald. De flotte flaskene kommer også i fine gavepakker. Foruten plommegløgg får du også den anvendelige hylleblomstsaften som man kan blande med farris eller prosecco som en deilig aperitiff. Du kan kjøpe ripssaft, rosenrot, svarthyllsaft, stikkelsbærsaft med mer. Deilige glass med plommesyltetøy selges også.

I samarbeid med serbiske Anika har Skott gård nordre brukt fire år på å utvikle en egen isvin laget på isplommer. De har også en egen hylleblomstvin. Disse alkoholholdige produktene selges kun fra gården og ikke på Bondens Marked.

Eiker gårdsysteri
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Eiker kommer med sine prisbelønnede oster til årets julemarked. Sørg for å sikre deg
Camembert, Berbrie (Brie) Eventyrost (Hvit Eiker m/grasløk fra Eventyrsmak), Hvit Eiker m/karve, Mutschli, Sundvoldenost, Gruveost, Tilsiter og Holtefjell i 3 modningsgrader.
I tillegg tilbyr Eiker gårdsysteri en del gavepakninger pluss gaveposer hvor kunden kan legge i det de ønsker.

l1040530
Eventyrsmak (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Eventyrsmak
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Hos Eventyrsmak finner du nybakte brød, deilig flatbrød, lefser, et imponerende utvalg syltetøy, geléer, kjeks til ost og alt du trenger av julekaker. De har også flotte poser med hjemmelaget konfekt som er fine å gi bort i gave. Men sørg for å kjøpe en pose til deg selv også.

l1040516
Øvre Bakken gårdsmat (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Bakken Øvre gårdsmat
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Bakken Øvre er kjent for ribben sin. Den får du på julemarkedet på Valkyrie plass. Sørg for å være tidlig ute for å sikre deg en av de beste ribbene som er å oppdrive.

Det samme med medisterkaker, medisterpølse, den kjente pultosten, indrefilet av gris, kokt og røkt juleskinke og karbonader. Du får også Bakken Øvres deilige julesylte.

Bosheimsmarken
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Hold vinterforkjølelsen på avstand. Her får du helsekost i form av reinrot.

l1040494
Brimi sæter (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Brimi Sæter
(De er på Bondens Marked den 16. Og 17. des)
Deilig ribbe, kalvekjøtt, medisterkaker, lammerull, kalverull, medisterpølser, flatbrød og fristende tynnlefser finner du her. Du får også Sæterost som vant gull i NM i gardsost. Smør og pultost er også en del av det flotte utvalget hos Brimi Sæter. Her kan du dessuten finne gaver til den som har sansen. De flotte gavepakkene bugner av deilige produkter.

l1040500
Dyre gård. (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Dyre gård
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Hva med en deilig most til julematen. Eplemost passer perfekt til juleribbe enten i glasset eller som en del av dampingen.
Hos Dyre gård får du også kjøpt tørkede epleskiver, eplemos fra egne epler og bringebærsyltetøy fra Søndre Bjerkerud. Flotte gavepakker er hyggelige å ta med i juleselskapet. Mange glemmer å tenke gode alkoholfrie alternativer til julematen, så her kan du score noen ekstrapoeng hos vertskapet.

l1040591
Lefser (Foto: Helle Øder Valebrokk)

 Godt og Hjemmelaget
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Lefser hører julen til. Hos Godt og Hjemmelaget får du deilige mandelpotetlefser til rakafisken, krinalefse (nordlandslefse) og tynnlefser med tre forskjellige fyll. De er farlig gode, så sørg for å sikre deg flere pakker.
Hvilken av disse blir din favoritt? Tynnlefse med smør, melis og kanel? Tynnlefse med smør, melis, rømme? Eller hva med konfektlefsen med smør, melis, kanel og fløtemysost?

l1040625
Grini har kransekakeproduktene (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Grini hjemmebakeri
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Kransekaker hører julen til. Hos Grini hjemmebakeri får du praktiske pakker med stenger eller hele ringer. Du kan dessuten kjøpe nøtteroser og smell bonboner til festkaken.

l1040656
Haugen gardsmat (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Haugen gardsmat
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Hva med å gi et fenalår i gave? Fersk hjortekjøtt og pinnekjøtt av lam (røkt og urøkt), pølser samt julepålegg som lammerull og sylte finner du hos Haugen. Den deilige gardspatéen er en selvfølge på julebordet. Engelsk bacon og tørrsaltet bacon i verdensklasse er som alltid tilgjengelig i teltet hos Haugen.

l1040658
Flott pinnekjøpt hos Haugen gardsmat (Foto: Helle Øder Valebrokk)
l1040669
Thomas ved Heidal (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Heidal Landbruksprodukter
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Thomas kommer med ribbe fra de kjente motbakkegrisene, elgpølse, sylte, sosisser, julepølser, bacon og selvsagt Norges beste spekeskinke. Du får også ferdig svinestek og elgstek som er sous vide-behandlet i sju timer på 64 grader.

Disse er ferdige til servering eller til å varme lett i oven på lav temperatur. Thomas vil også ta med seg kjøtt fra kvige og kalv samt marmorert kjøtt fra ku. Dette er produkter du bare må sikre deg, for dette er sjelden vare. Hos Heidal får du også alltid en hyggelig prat og gode tips til tilberedning.

l1040544
Helnora honning (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Helnora honning
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Honningene fra Helnora er smaksatt med deilige urter og krydder. Hva med en gurkemeiehonning eller en chilihonning mot vondt i halsen? Honningene er perfekte i en kopp varm te. Du får også flotte gavesett med forskjellige smaker.

l1040510
Loiter hjorteoppdrett (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Løiten hjorteoppdrett
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Hos Løiten hjorteoppdrett får du kjøpt deilige hjorteprodukter og spekepølse. Du får også grillmat i form av hjorteburgere hvis du skulle bli sulten mens du julehandler.

l1040551
Ommang søndre (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Ommang Søndre
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Har du prøvd pinnekjøtt av kje? Her får du flotte produkter som deilige oster: Hvit geitost, gouda og brunost fra ku og geit. Ommang Søndre tar også med grønnsaker. Se egen plansje for det på julemarkedet. Grønnsakene vil ligge tildekket i kasser på grunn av vinterkulden, så spør etter det du skal ha.

l1040539
Prestholt (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Prestholt Geitestøl
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Hos Prestholt får du geit- og kjeprodukter, flotte geitoster, geitepølse og sjokolade med bær og geitostkarameller.

l1040558
Rueslåtten (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Rueslåtten ysteri
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Ferske egg, spekeskinke av frilandsgris og fristende oster er utvalget hos Rueslåtten ysteri. Dessuten får du deilig syltetøy med eple og valnøtter. Du kan kjøpe fine gaveesker som er ypperlige å gi bort til jul. På julemarkedet på Valkyrie plass vil de også selge varme toast med egne oster og røkt skinke fra egne dyr.

Hemlaga på Næs
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Hemlaga på Næs har med deilig eplemost, deilig gløgg, varmende toddy og hjemmelagde julekaker slik at du slipper å lage småkakene selv.

Skarvheimen fjellfisk
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Silkemyk rakafisk i forskjellige styrker får du hos Skarvheimen fjellfisk. De har også med med urtepølse av kje og kjepaté.

l1040566
Honning hos Røislien (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Røislien bigård
(De er på Bondens Marked den 17.des)
Vil du at det skal dufte honning i julehjemmet ditt? Kjøp med noen flotte bivokslys. Hos Røislien bigård får du forskjellige varianter av honning, honningsennep og kjærlighet på pinne laget av honning. Den deilige honningen med valnøtter er perfekt til ost.

Mogard gardsmat
(De er på Bondens marked hele julemarkedet)
Her får du kjøpt deilige kjøttkaker, karbonader og elgkarbonader.
Du får også julepålegget: sylte, lammerull, okserull og spekepølse samt gravet laks fra Sjåk.

Skjåk mat
(De er på Bondens marked 14.-16. des)
Fra Sjåk mat får du sylte, rull, kjøttkaker, spekemat og karbonader til juledagene.

l1040636
Sandem gård (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Sandem gård
(De er på Bondens Marked den 15.-17. Des)
Dette er stedet for boerkje. Du kan kjøpe pinnekjøtt av boerkje, surret lårstek, ribbe, frikassékjøtt, bog, koteletter og hele kjelår. Har du aldri smakt kjekjøtt før anbefaler vi deg å prøve det delikate kjøttet. Du vil elske det!

l1040635
Pinnekjøtt av boerkje (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Fars
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Helge kommer med nypresset økologisk solbærsaft. Saften er kaldpresset og pasteurisert opp til 78 grader celsius, deretter tappet direkte på flaske.
Solbær inneholder anthocyan og flavanoler, kjent for betennelsesdempende virkning. Virksomt på så vel sår hals som for å kunne redusere revmatiske leddbetennelser. Disse elementene er følsomme for temperatur, og kunder veiledes til å sette flaskene i kjøleskap også før åpning av flaskene for å stabilisere innholdet.
Helge tar også med fem liters kartonger med eplemost, presset av gamle eplesorter som for eksempel åkerø, gravenstein, haugmann, cox pomona, torstein og andre distinkt smakende epler. Dette gir en meget smaksrik eplemost.

l1040598
Sjødalstrands fabelaktige plommeterter (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Sjødalstrand gård
(De er på Bondens Marked den 16.-17. Des)
Frister det med en deilig plommeterte? Det er lov å jukse i jula, altså. Du har nok allerede nok å henge fingrene i om du ikke selv skal bake terte.
Du får også flotte glass med deilig plommegelé, potetlefser og deilig plommechutney som passer så godt til både ost og kjøtt.

l1040621
Soppgleder (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Soppgleder
(De er på Bondens Marked den 14. og 17. des)
Granskuddpestoen er allerede velkjent i Oslo. Den er deilig på fisk, kjøtt og i en pastarett. De fabelaktige sopproduktene passer godt til julens viltretter. Ta med deg en pose tørket kantarell, traktkantarell, steinsopp eller den mer ukjente sauesoppen. Soppgleder kommer også med kantameller (karameller med kantareller). De smaker eventyrlig godt. Flasken med soppsoya er den perfekte smaksforsterker i en rett eller en saus. Denne er kul å gi i gave til den som har alt, men som trives på kjøkkenet.

l1040612
Torbjørnrud ysteri (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Torbjørnrud Ysteri
(De er på Bondens Marked hele julemarkedet)
Pepperostene er allerede legendarisk. Den får du i gavepakke med et lite rivjern, perfekt til å rive over en deilig pastarett eller bakte grønnsaker. Torbjørnrud ysteri kommer med både blåmuggosten Blåku og egen cheddar. Den fantastiske fennikelsalamien smelter på tungen og man drømmer seg helt tilbake til Toscana. Til julemarkedet vil også ysteriet selge egenprodusert smør – et meget populært produkt samt produkter fra spælsau.

l1040631
Deilig bringebærsaft fra Søndre Bjerkerud. (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Søndre Bjerkerud
(De er på Bondens Marked 15. og 17. des)
Vil du ha frosne bringebær til jul, kan dette bestilles på forhånd hos Søndre Bjerkerud. De har masse på lager, men tar ikke med så mye inn til Oslo. Men det du får her er deilige bringebærsafter og blåbærsafter. Noen er ferdige til bruk og noen kan tynnes ut med vann.

l1040587
Trøsvik gård (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Trøsvik gård
(De er på Bondens Marked den 16.-17. des)
Rakafisk må man ha til jul og Trøsvik har rakfisk i tre modningsgrader. Du får mild, lagret og vellagret rakafisk i fine fileter. Den deilige rakafisken er av ypperste kvalitet og er serveringsklar til julebordet.

l1040594
Valdres Kurv (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Valdres Kurv
(De er på Bondens Marked den 16.-17. des.)
De har med seg kjøtt fra boergeit, spekepølser og ferske pølser.

l1040592
Vats gardsmat (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Vats gardsmat
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Fenalår, lammerull, sylte, kokt og røkt lammelår og lammepølser. Dette er det flotte utvalget som Vats gardsmat tar med seg på Bondens Marked på Valkyrie plass siste dag av julemarkedet.

Leiren laks
(De er på Bondens Marked den 15.-17. des)
Hos Leiren laks får du kjøpt røkt og gravet laks og ørret til julebordet.

Svein Bjercke Eidsvoll Verk
(De er på Bondens Marked den 17. des)
Svein kommer med deilig honning fra Eidsvoll.

l1040642
Root and culture (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Roots and Culture
(De er på Bondens marked den 14. og 16. des)
Etter mye julemat kan det være lurt å la kroppen få litt pleie. Roots and Culture selger The Fire of Thor – en rensende drikk laget på vekster fra norske skoger.

l1040640
Helse i hver dråpe (Foto: Helle Øder Valebrokk)

Epleblomsten
(De er på Bondens Marked den 15. og 16. des)
Epleblomsten kommer med deilig eplemost fra Telemark i flasker og kartong, solbærmost, eplesirup og muligens gløgg.

Til info: Dette innlegget er laget i samarbeid med Bondens Marked Oslo

Forrige

Den ultimate julecocktailen

Brød bakt med gammelnorsk brødkrydder

Neste

Legg igjen en kommentar