Potetsalat til 17. mai

17. mai er pølser og is, men det er også deilige frokoster med spekemat, røkelaks, eggerøre og potetsalat.
Ferdigproduktene du får kjøpt i butikken er feite greier. Det er virkelig ingen sak å lage potetsalat selv. Synes du DET er for krevende? Ja, da er du for lat og fortjener å spise potetsalat fra plastburk. Men til dere andre, her er en superenkel og nydelig potetsalat som vil gjøre suksess på nasjonaldagen.
Slik gjør du:
Skrell poteter og kutt dem i terninger på ca 3×3 cm. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre. Hell av vannet og la potetene kjølne til romtemeratur. Du kan også bruke bittesmå rattepoteter med skall. De trenger du ikke kutte opp i passende biter, for de er allerede små. La skinnet være på.
Ok, potetene kjølner. Kutt asparges i 4 cm stykker (husk å kaste den neserste trevlete delen). Kok møre og la kjøle ned.
Lag majones:
1 helt egg ( plomme og hvite)
1/2 ts Dijonsennep
En klype salt og pepper
2 ss sitronsaft
1/2 fedd fersk hvitløk

olje

Ha dette i en høy beholder (litermål eller lignede) og bruk stavmikser for å få et luftig utgangspunkt. Litt etter litt tilsetter du solsikkeolje. Når det begynner å bli en kremete konsistens bytter du til en god olivenolje. Tilsett litt etter litt. Når du synes konsistensen er kremete nok, er du ferdig. Smak til om det trengs mer sitronsaft.
I en bolle blander du majones, poteter og asparges. Hakk masse frisk dill eller persille og bland i sammen salt og pepper. Du kan også tilsette kapers hvis du liker det.
Nå har du verdens beste potetsalat som vil slå bunadsskoene av de fleste gjestene.
Gratulerer med dagen! God 17. mai!

Forrige

Maaemo, to Michelinstjerner, to mette mager.

Slik bruker du røkelaks-restene fra 17. mai

Neste

En kommentar om “Potetsalat til 17. mai”

Legg igjen en kommentar