Pølser og linser på fransk vis

| |

Pølser er ikke noe jeg spiser ofte, men når jeg får kjøttfulle, rå pølser inn av døra, ja da elsker jeg det. Det finnes deilige salsiccia-pølser i butikken. Gå for kvalitetsmerker. De er jo italienske, men jeg lager allikevel en fransk rett med pølsekveilen. Jeg elsker å bruke linser til å lage en deilig gryte. En god, innkokt linsegryte med franske smaker er en mettende middag og især med pølse til.


Pølser og linser

Dette trenger du til to personer:

1 salsiccia-pølsekveil

2 dl lyse linser (vaskes godt først)

1/2 løk, finhakket

god olivenolje

2 gulrøtter, skåret i små terninger

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss finhakket timian

3 laurbærblader

2 dl fransk, tørr rødvin

2 dl vann

10-14 gode cherrytomater, delt i to

1/2 rød paprika, i store terninger

salt, pepper og litt tørket italienske peperoncino (evt tørket chili) etter smak.

100 g godt bacon i store biter/terninger

Slik gjør du:

Ha 2-3 ss god olivenolje,løk, hvitløk og gulrøtter i en gryte. La dette surre i ca 10 minutter under omrøring. Nå kan du tilsette rødvin og la alkoholen dampe av. Så kan du tilsette linsene. Hell på vann. Laurbærblader og timian går i gryta. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett paprika, bacon og tomater. Dette skal småkoke til linsene er møre og sausen har kokt inn til en gryte. Smak til med salt og pepper.
Pølsene stekes i pannen til de er nesten gjennomstekte. Legg kveilen på toppen av gryten og la den varmes igjennom før du skjærer den i biter. Du kan pynte med litt hakket bladpersille på toppen for å få inn mer smak og farge.

 

Forrige

Test: Bosch SilentMixx Pro – markedets mest stillegående blender

Kryddersmør med fire typer paprika

Neste

Legg igjen en kommentar