Pølser og linser på fransk vis

Pølser er ikke noe jeg spiser ofte, men når jeg får kjøttfulle, rå pølser inn av døra, ja da elsker jeg det. Det finnes deilige salsiccia-pølser i butikken. Gå for kvalitetsmerker. De er jo italienske, men jeg lager allikevel en fransk rett med pølsekveilen. Jeg elsker å bruke linser til å lage en deilig gryte. En god, innkokt linsegryte med franske smaker er en mettende middag og især med pølse til.


Pølser og linser

Dette trenger du til to personer:

1 salsiccia-pølsekveil

2 dl lyse linser (vaskes godt først)

1/2 løk, finhakket

god olivenolje

2 gulrøtter, skåret i små terninger

4 fedd hvitløk, finhakket

2 ss finhakket timian

3 laurbærblader

2 dl fransk, tørr rødvin

2 dl vann

10-14 gode cherrytomater, delt i to

1/2 rød paprika, i store terninger

salt, pepper og litt tørket italienske peperoncino (evt tørket chili) etter smak.

100 g godt bacon i store biter/terninger

Slik gjør du:

Ha 2-3 ss god olivenolje,løk, hvitløk og gulrøtter i en gryte. La dette surre i ca 10 minutter under omrøring. Nå kan du tilsette rødvin og la alkoholen dampe av. Så kan du tilsette linsene. Hell på vann. Laurbærblader og timian går i gryta. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett paprika, bacon og tomater. Dette skal småkoke til linsene er møre og sausen har kokt inn til en gryte. Smak til med salt og pepper.
Pølsene stekes i pannen til de er nesten gjennomstekte. Legg kveilen på toppen av gryten og la den varmes igjennom før du skjærer den i biter. Du kan pynte med litt hakket bladpersille på toppen for å få inn mer smak og farge.

 

Forrige

Test: Bosch SilentMixx Pro – markedets mest stillegående blender

Kryddersmør med fire typer paprika

Neste

Legg igjen en kommentar