Test: Bosch SilentMixx Pro – markedets mest stillegående blender

Hva forventes av en ny blender på markedet? For meg må den gjøre litt mer enn min forrige blender. Den bør ikke bråke mer enn den jeg har og den må være enkel å sette sammen og gjøre ren. Min blender kan blende, knuse is og ikke stort mer. Her er det stort forbedringspotensiale.

Jeg har testet Bosch SilentMixx Pro. Ifølge brukerundersøkelser som Bosch har utført er dette blenderen som er den mest stillegående blenderen på markedet. Den er stillegående, det skal den ha. Men skal du knuse is, så bråker det selv om du har en stillegående maskin eller ikke. Bare så det er sagt. Men lager du smoothies eller jus er den stille i bruk. Det er faktisk slik at du kan liste deg ut på kjøkkenet og lage en nypresset juice uten at kjæresten våkner. Hyggelig å overraske med hjemmepresset juice på senga en søndag, er det ikke?

Bosch SilentMixx Pro har et brukervennlig hjul der du selv dreier for å bestemme hastigheten på blenderen. Det er faktisk veldig praktisk når du skal prøve deg frem med hvor mye blending som trengs. Blenderen har også egne forhåndsinnstillinger for hakking, knust is og high speed.

Den vanlige kolben fungerer fint til å lage smoothies i eller til å blende grønnsaker til en suppe. Kolben er solid og tåler varme væsker. Den er lett å vaske, da det bare er å vippe av knivbladsdelen med en hempe.

Det er ikke her jeg blir imponert av bruken. En blender er en blender. En god blender er det, og den gjør det jeg krever av den. Det er de andre delene til blenderen jeg er imponert over.

Du vipper lett av knivbladsdelen på blenderen og benytter den til hakking.

Den første delen som utmerker seg er den kjekke minihakkeren. Ved å løsne knivbladsdelen fra kolben har du en egen liten minihakker. Det følger med en plastkuppel som du fester til knivbladsdelen og inne i den kan du hakke nøtter, kjerner, harde oster og det du måtte trenger å hakke. Den fungerer utmerket og er egentlig en liten kjøkkenmaskin. Denne delen har en eget symbol på displayet, så trykk på den når du trenger å hakke.

Jeg tester ut minihakkeren på pinjekjerner, hvitløksfedd og parmesan til en pesto. Oppskrift på den får du lenger ned i saken. Den fungerte svært godt.

Skal du knuse isbiter finnes det også et egen knapp for akkurat det.

Juicefilteret fanger opp steiner og fruktkjøtt.

Den andre geniale delen som utmerker seg er filteret for juicelaging. En kolbe med filtervegger settes i midten av kolben. I dette filteret fyller du på med frukt som skal juices. Kun juicen siver ut av filteret. Rester og frø holder seg inne i filteret.

Dette skal juices.

Jeg testet ut med appelsin- og klementinbiter samt tindvedbær. Appelsiner og klementiner har masse fruktkjøtt som kan gjøre juicen grøtete, mens tindvedbær har steiner i midten. Jeg la disse fruktene i filteret og satte i gang blenderen. Juicen siver ut av filteret. Når jeg skjenket juice i glasset var det en helt ren væske som kom ut. Frukt- og bærrestene forble inne i filteret. Det er rett og slett genialt.

ferdig juice.
Restene etter juicingen.

Nå kan jeg juice et glass til frokost uten å måtte hente frem juicemaskin og alle delene som den har. Med Bosch SilentMixx Pro kan jeg faktisk juice granatepler, bringebær og pasjonsfrukt uten å få steiner og frutkjøtt i juicen. Filteret løsner lett og er enkelt å gjøre rent. Det samme med kolben. Det er to deler å rengjøre. Ikke mer. Juicemaskinene min har åtte deler…

Jeg lager masse cocktails hjemme og et slikt juicefilter gjør at jeg kan bli enda mer kreativ på den fronten. For meg var dette den aller største overraskelsen med maskinen. Trenger jeg en friskpresset ananasjuice til en tropisk cocktail tar det meg et par minutter å lage den. Skal jeg i tillegg lage en frozen cocktail av juicen knuser jeg først isen og heller på juicen og det jeg måtte trenge av andre komponenter til drinken. Frozen cocktail fra frukt til ferdig cocktail på kun få minutter. Dette er maskinen som skal få kjørt seg hjemme hos meg.

Bosch SilentMixx Pro har disse delene som følger med :

• 1 blender med avtagbar knivbladsdel. Lett å løsne.

• Selve maskindelen er stødig med sugekokker under.

• Lokket sitter tett og har et eget målebeger i toppen. Bra når du skal lage cocktails.

• Minihakker: En egen kuppel for å feste knivbladsdelen med slik at man har en minihakker.

• Filtersylinder som kan brukes ved juicing for å samle opp steiner og fruktkjøtt.

Bosch har gjennomført en undersøkelse:

• Nesten 6 av 10 nordmenn ville valgt et mer stillegående husholdningsprodukt om de kunne

• Hver 4. nordmann er plaget av støy hjemme

• Over 30% sier at kjøkkenet er det mest støyende rommet i huset

I følge denne undersøkelsen er det tydelig at nordmenn ønsker produkter som er mer stillegående. Bosch SilentMixx Pro er mer stillegående enn den jeg har fra før og det er et stort pluss. Allikevel vil jeg trekke frem minihakkeren og juicefilteret som de største fordelen i forhold til mitt bruk.

Hjemmelaget pesto

Pesto laget med Bosch SilentMixx Pro

60 g pinjekjerner, ristet i tørr panne til de har gyllen farge

2 fedd hvitløk

100 g Parmigiano-Reggiano

1 bunt persille, grovhakket

1 klype flaksalt

1/2 sitron, saften + finrevet skall

70 g god olivenolje

Ha parmesanen over i hakkedelen på blenderen og kjør dette fint. Ha det over i en bolle. Gjør det samme med pinjekjernene og hvitløksfeddene. Til slutt hakker du urtene. Blend dette med olivenolje og salt i bollen. Server til pasta.

Til info: Dette er et kommersielt samarbeid mellom HellesKitchen og Bosch.

Forrige

Tilbake til Dos Palillos

Pølser og linser på fransk vis

Neste

2 kommentarer om “Test: Bosch SilentMixx Pro – markedets mest stillegående blender”

  1. Hei! Ønsker å kjøpe denne blenderen, men etter litt søk på nettet finner jeg ingen steder som selger den. Hvor kjøpte du din?

    Svar

Legg igjen en kommentar