Pizza med årets herligste poteter

Nå er de flotte, norske potetene her og jeg har slått kloa i noen små og søte hos min lokale grønnsakshandler. Det er så mye man kan gjøre med disse. Du kan bake dem i ovnen, koke dem og servere med kryddersmør, lage potetsalat eller pannesteke dem.
Jeg bakte dem i ovnen med salvie, hvitløk, olivenolje og flaksalt. Disse kunne jeg ha servert sammen med et stykke grillet kjøtt eller fisk eller som en egen veggisrett med ristede kjerner (eller nøtter) og syltede gultrotstrimler, fetaost og god olje over. Mulighetene er så mange.
Jeg ville ha pizza, jeg og derfor satte jeg deig.

Nam!

Min pizza er uten saus. Går det an? Ja, det går så fint, så.

Det er mange som sier at man må ha saus og pottit til middag, men i dag er det bare pottit:)

Potetene leger jeg i en ildfast form og drypper god olivenolje over, drysser flaksalt på toppen. Inn i mellom potetene stikker jeg friske salvieblader og to halve fedd hvitløk. Dette skal gi smak til potetene. Potetene er små og trenger ikke så mye tid egentlig, men jeg vil bake dem slik at de blir til potetmos i midten og får sprøtt skall. Derfor får mine poteter 25 minutter på 220 grader. Herlig!

Potetene er klarer for ovnen.

Når potetene har kjølt deg ned, deler jeg dem i to og legger dem på pizzadeigen som jeg har strukket, ikke kjevlet ut. Dette gjør jeg for hånd for å få mer luft inn i deigen.

For å kunne gjøre dette må du ha eltet deigen godt og brukt godt økologisk mel.

Les mer: Slik lager du perfekt pizza

Du kan bruke den osten du vil, men i kjøleskapet hjemme hadde jeg Västerbottensost og burrata. Burrata er egentlig for rennende og fin til å bruke på pizzaen når den er ferdigstekt, men det gikk så fint å legge den på først, så!

På min pizza la jeg revet Västerbottensost, halve poteter, salvieblader og burrata. Litt extra virgin olivenolje og et dryss flaksalt.

Pizzaen stekte jeg på maks varme til pizzaen var sprø og deilig gyllen.

Jeg lagde en enkel tomatsalat med olje, eddik og basilikum. Enkelt, godt og deilig!

Forrige

Sommerfrisk Rosé-Spritz

Et par gode tips til Bilbao

Neste

Legg igjen en kommentar