Pizza bianca med rester

Pizza bianca – pizza med hvit saus. Jeg elsker det! Av og til er det ikke riktig med tomatsaus på pizza, og da velger jeg denne vrien. Har du ikke prøvd det før, vil jeg anbefale det på det varmeste.

Jeg hadde deilige langstekte svinekjaker til middag et par dager i forveien. Restene brukte jeg til pizzafyll. Rester er perfekt til pizza. Har du litt kjøtt til overs, og ikke nok til en hel middag? Ja, da det perfekt fyll til pizza. Noen skiver salami? Noen artisjokker fra helgens tapasbord? Sleng det på pizzaen.

Slik lager du min deilige pizza bianca:

Deigen:

1/2 pose tørrgjær røres ut i 2 dl vann

1 klype flaksalt

1 klype sukker

1 ss olivenolje

så sper du med like deler av italiensk pizzamel (tipo 00) og italiensk semolinamel. Kna godt og elt noen minutter før du lar deigen heve så lenge du kan. Gjerne flere timer. Kjevle deigen tynt.

Sausen:

1/2 beger creme fraiche

1 lite fedd hvitløk (fersk), presset

1 liten klype flaksalt

2 drag med pepperkverna

1 klunk hvitvin (1 ss ca)

1 ts hvit eddik

1 ss finhakket timian

Rør sammen alt og spre det på pizzabunnen. Denne blandingen holder til to pizzaer.

Fyll:

Jeg hadde små cherrytomater som jeg kuttet i to og klemte ut kjernene. Dette gjør jeg for å fjerne mest mulig fuktighet i tomatene. Tomatene ble så skåret i mindre biter.

Jeg brukte, som tidligere nevnt, skiver av svinekjaker som jeg hadde etter en tidligere middag. De la jeg på pizzaen sammen bøffelmozzarella og vanlig norvegia. Det er masse smak i pizzasausen, så jeg følte ikke jeg trengte noen sterkere ost akkurat i dag.

Når pizzaen er ferdigstek, sprø og herlig, la jeg på masse frisk basilikum. Et dryss flaksalt og noen dråper god olivenolje på toppen. Dette ble en drøm av en pizza. Så finn fram restene og lag deg et gourmetmåltid!

Pizza bianca
Pizza bianca

 

Forrige

Lag mat selv i utlandet og få en herlig matopplevelse

Hjemmelaget ricotta

Neste

Legg igjen en kommentar