Perfekt kylling med sopp og regnbue-grønnsaker

(Reklamesamarbeid med Gårdsand/Lerstang)
Sous vide er en teknikk som var veldig populær for hobbykokker over hele Norge (og især menn) for noen år siden. Sous vide betyr «under vaakum». Teknikken går ut på å tilberede en ingrediens i plast der alt av luft er fjernet fra posen for så å legges i vannbad som holder en bestemt temperatur. Temperaturen kommer an på råvaren som skal tilberedes. Resultatet er perfekt tilberedt råvare.
Sous vide er perfekt å bruke når du skal tilberede for eksempel kyllingbryst. Vi vet alle at dette kan være en litt tricky stykningsdel å tilberede. Den må ikke være tørr eller rå i midten.

Lerstang har gjort jobben for oss og har i disse dager kommet med et splitter nytt produkt i tillegg til ny design og ny kyllingrase. Den nye saktevoksende kyllingrasen heter Ranger Gold og er en enda bedre rase sett med dyrevelferdsøyne.
Dette liker vi! For meg er det viktig at dyrene vi spiser har hatt et så godt liv som mulig.

Kylingbrystene ser slik ut når du tar dem ut av pakken. Litt farge på skinnet og de er ferdige til servering.

Ferdig sous vide-kyllingbryst fra Lerstang er et nesten ferdig produkt. Det eneste du trenger å gjøre er brune skinnet i pannen eller ha kyllingen i ovnen (med skinnsiden opp) for så å varme kjøttet og få litt farge på skinnet. Så enkelt. Så perfekt! Du kan til og med gjøre siste finish på grillen!

Altså! Det er dette jeg snakker om.

Altså, når kylling ikke tar tid å lage er det heller ikke noen grunn til å bruke masse tid på resten av tilbehøret. Det lager seg selv i ovnen. Du må skjære litt ingredienser men utover det er det bare å lene seg tilbake og nyte noen solstråler på verandaen.

Tørket sopp. Kanskje du har litt igjen fra i høst? Hvis ikke finner du det i butikkene.

For det er våren jeg vil hylle med denne retten. Jeg vil ha farger i livet mitt og på tallerken min. Derfor er tilbehøret jeg har laget til kyllingen en regnbue av en rett: Rotfrukter i de flotteste farger med tørket sopp. Makan til knallkombo! Kylling og denne formen? Ja, vi snakker match made in heaven!
Jeg bruker rotfrukter og tørket sopp fordi vi fremdeles har dette å kose oss med før våren og forsommeren setter fart i årets nye vekster.

Skjær grønnsakene i tynne skiver.
Pass på rødbetene. De farger av, så sørg for å vaske fingrene godt mellom hver grønnsak.
Stable grønnsakene i smurt form og hell så sopp/fløte-blandingen over.
Altså! Kjøss meg på manda’n! Ser ikke dette fantastisk ut? Og den smaken, dere!
Dette er lykke i en ildfast form.

Men er det en ting vi er gode på i Norge så er det rotfrukter og sopp. Gå bananas i grønnsaksbutikken og finn frem glassene du har med tørket sopp fra i høst. Er du ikke typen som sanker sopp selv er det ikke noe problem å få tak i tørket sopp i butikken, så slapp helt av. Dette går bra.

Sous vide-kylling fra Lerstang er så lett å tilberede og resultatet er alltid perfekt.

Her kommer oppskriften på retten min, men husk at du kan lage hva du måtte ønske som tilbehør til dette flotte produktet fra Lerstang. Sous vide-kyllingbryst kan brukes til alt! Kyllingen er krydret lett med ramsløk. Ikke mye, bare helt perfekt. Og dette kommer fra en person som fort kan synes at ramsløk kan bli for mye. Dette produktet har ikke for mye ramsløk.

Perfekt kylling med sopp og regnbue-grønnsaker

Porsjoner:: 2

Ingredienser

 • 2 stk Sous vide kyllingbryst fra Lerstang
 • 1 liten søtpotet
 • 1 pastinakk
 • 3-4 små poteter
 • 1-2 rødbeter
 • ect 1 polkabete
 • 1-2 jordskokk
 • 2 dl fløte
 • 5 ss soppkraft (dette får du gratis når du bløter soppen)
 • 3 ss god olivenolje
 • 2 fedd hvitløk, finhakket eller presset
 • 1 ss hakket timian
 • 4 ss finrevet parmesan
 • salt og pepper
 • 1 liten neve tørket steinsopp
 • 1 liten neve sort trompetsopp eller traktkantarell
 • frisk persille

Slik gjør du

1

Start med grønnsakene. Har du en mandolin er det nå du skal ta den frem. Pass på fingertuppene...

2

Vask og tørk alle grønnsakene. Jordskokk, pastinakk og poteter trenger du ikke skrelle.

3

Skjær alle grønnsakene i tynne skiver. Alle grønnsakene må være like tynne for at retten skal bli ferdig på samme tidspunkt. Har du ikke mandolin bruker du siden på et rivjern.

4

Legg rødbetene for seg selv for de farger av på alt!

5

Nå kan du begynne å lage formen. Smør med litt olje og så legger du striper med skiver av grønnsaker. Legg rødbetene langt ut mot kanten slik at fargene ikke blander seg. Du kan godt ha de små potetene lengst mot kanten som nabo til rødbetene. Min rekkefølge er: pastinakk, jordskokk, søtpotet, rødbeter (med innslag av polkabeter) og poteter.

6

Legg den tørkede soppen i 3 dl lunket vann i 15 minutter. ta ut soppen og klem vannet ut av den. Grovhakk soppen og legg til sides halvparten som du steker i pannen med litt smør, hvitløk og persille som du serverer til kyllingen.

7

Behold vannet som soppen har ligget i. Dette er rett og slett en helt nydelig kraft og du skal bruke litt av den i grønnsaksformen.

8

Bland sammen fløte, soppkraft, hvitløk, hakket sopp, parmesan, timian, litt salt og pepper. Hell det over grønnsakene og sett i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter eller til grønnsakene er møre. Det kjenner du etter med en knivspiss. Det er pastinakk og jordskokk som bruker lengst tid på å bli ferdig.

9

Ta kyllingen ut av pakken og legg filetene i en ildfast form med skinnet opp og sett i ovnen på 180 grader eller i en panne med skinnsiden ned på medium pluss temperatur for å brune skinnet litt og for å varme kyllingen. Stek resten av soppen med hvitløk og persille noen minutter.

10

Skjær kyllingbrystene i skiver og server med sopp og regnbue-grønnsaker. Garantert lykke!

Innlegget er laget som en del av et kommersielt samarbeid jeg har med Gårdsand. Jeg er superstolt over å kunne jobbe med produsenter som Gårdsand som setter store krav til dyrevelferd og kvalitet.

Forrige

Da det gikk til helvete på kjøkkenet

And med asiatiske smaker

Neste

Legg igjen en kommentar