Pasta med reker og chorizo

Kaster du rekeskallene? Det bør du ikke gjøre før du har kokt en kjapp kraft på dem. Denne superenkle pastaretten er laget med norske reker, spansk chorizopølse, fennikel og albuepasta.

Du starter med å rense et par never reker. Legg skallet og hodene i en gryte med 3 ss olivenolje. Fres skallene og tilsett 1 drammeglass konjakk. La alkoholen dunste bort og tilsett 3 ss tomatpuré. Rør godt rundt og tilsett 1 dl hvitvin og 2 dl vann. Så hakker du 2 fedd hvitløk og tilsetter. Skjær en halv fennikel i tynne skiver. Stilkene kan du tilsette rekeskallene. Kok i 15 minutter på medium varme til kraften er ca 1 dl.og sil av kraften. Ha den tilbake i en gryte og tilsett 4 ss kaldt meierismør. (gjerne usaltet, for rekeskallene er rimelig salte i utgangspunktet).

Skjær 5-6 cm choritzopølse i skiver. Svitsj i pannen med fennikelskivene i 1 ss olje.
Kok opp lettsaltet pastavann og kok albuepasta (de ser ut som små albueskjell). Det tar ca 12 minutter å koke de al dente. Sil av vannet og bland reker, chorizo og fennikel i pastaen. Hell over 5-6 ss av den deilige rekekraften og bland godt. Hakk litt bladpersille over og server.

Den røkte smaken fra chorizoen kler den salte rekesmaken og den deilige pastaen.

 

Forrige

Fresko i Frognerveien

Frisk og anderledes rødkålsalat

Neste

Legg igjen en kommentar