Pasta med kjøttboller på den raskeste måten

Når du hører «pasta med kjøttboller» tenker du sikkert at det ligger masse arbeid bak retten. Det gjør det ikke nødvendigvis. Kjøttboller må ikke alltid lages fra bunnen av – du kan bruke fyllet fra pølser. Men du må bruke gode, ferske pølser og gjerne italienske. Jeg har brukt ferske pølser med fennikelfrø – en vanlig smakstilsetning i pølser og spekemat fra Toscana.

Det du gjør er å presse ut pølsekjøttet fra pølseskinnet og forme små kjøttboller. Størrelsen bestemmer du selv, men jeg synes det er praktisk at de er små nok til å ta i en munnfull.

Herlige råvarer er alt du trenger.
Press ut små kjøttboller av pølsekinnet og vips har du kjøttboller.

Disse små kjøttbollene steker du i pannen med god olivenolje.

En god pastarett skal ikke ha for mange ingredienser. Har du gode råvarer trenger du ikke så mye. Pastaretten jeg har laget inneholder gode, enkle og italienske smaker og den lages på rekordtid!

Viktigheten ved å bruke originalen
En god pastarett fortjener et rikelig dryss med ekte parmesan. Det finnes mange kopier, men det er kun Parmigiano Reggiano som er ekte parmesan. Da jeg besøkte Parma-området (der Parmigiano Reggiano lages) møtte jeg både bønder som leverer kvalitetsmelken til meieriene og jeg møtte ostemakerne som lager osten.
Å lage Parmigiano Reggiano er et skikkelig håndverk og derfor er også produktet opprinnelsesbeskyttet.

Se derfor godt etter hva du kjøper når du tar med deg et stykke parmesan i handlekurven. De fleste som prøver å lure forbrukeren putter gjerne typiske italienske symboler på etiketten. Det kan være gondoler, italienske flagg eller det skjeve tårn i Pisa. Det er gjerne i Tyskland og USA denne ukulturen finnes.

Pasta med kjøttboller

Dette trenger du til to porsjoner:

1 pakke ferske pølser med fennikel

Basilikumolje

1 stor neve små plommetomater, delt i to

1 liten løk, skåret i tynne, tynne skiver

1 lang, rød paprika, skåret i biter

1/2 glass hvitvin

1 fedd hvitløk, grovhakket

Frisk timian eller bladpersille

1/2 pakke pappadelle (bred båndpasta)

Revet Parmigiano Reggiano lagret i 24 måneder

Nykvernet pepper

Flaksalt

Slik gjør du:

Kjøttbollene som du presser ut av pølseskinnet stekes i litt god olivenolje. Tilsett skivet løk, hvitløk og paprika. Urter etter ønske. Jeg brukte både litt timan og bladpersille.
Surr dette med litt flaksalt og pepper.
Hell på hvitvin og la alkoholen dampe bort noen minutter. Nå kan du tilsette tomater. La retten surre på lav varme mens du koker pasta som anvist på pakken.
Ha pastaen over i pannen og bland godt. Hell litt av den deilige basilikumoljen over pastaen. Anrett på fat og riv masse deilig parmigiano reggiano over pastaretten.

Nå er det bare å nyte!

Til info: Oppskriften er laget som en del av et samarbeid jeg har med Oluf Lorentzen.

Forrige

Moderne gresk salat

Heidi Bjerkan fikk Matprisen 2017

Neste

Legg igjen en kommentar