Påskelam for den litt late

For meg skal påskelammet inneholde rosmarin, hvitløk, lam (selvsagt), aspargesbønner, ovnsbakte tomater, gratinerte poteter og en rødvinssjy. Lammelåret, som jeg husker fra barndommen, hadde alle disse ingrediensene. Men et lammelår er mat for mange mennesker og er du bare en eller to, blir det masse rester. Jeg valgte å lage en kjappisversjon av påskelammet i år (reiser utenlands i påsken i år, så påskelammet måtte lages før påske) uten å skippe noen av favorittsmakene mine.
Hvitløken og rosmarinen, som vanligvis krydrer lammelåret, puttet jeg i rømmepotetene. oppskrift på fantastiske rømmepoteter finner du herimg_8155

Det er ikke ofte jeg anbefaler noe fra Gilde, men dette gourmetlammet var helt nydelig. Ica anbefaler det (noe som bryr meg midt på ryggen) og jeg anbefaler det.

 

img_8159
Husk å ta kjøttet ut av kjøleskapet en stund før du skal steke det.
img_8161

Ovnsbakte tomater:
I en ildfast form legger du klaser med cherrytomater, hvitløksfedd og litt flaksalt og olivenolje. Stek på 200 g i ovnen i ca 10 minutter.

img_8162

Fine lamme-indrefileter saltes og pepres lett før du steker dem i smør, hvitløk og rosmarin på høy varme i noen få minutter. De skal bare få en flott stekeflate, så er de ferdige. La dem ligge og slappe av på en fjøl 10 minutter før du skjærer dem opp.
Kok ut pannen med en dl rødvin. Alle godsakene fra kjøttet ligger igjen i stekesmøret og blander seg med rødvinen. Kok inn til halvparten. Smak til om du trenger en klatt ripsgelé eller noe annet søtt. Tilsett 1 ts soya og sausen er ferdig.

img_8163
Rømmepoteter med rosmarin og hvitløk
img_8164
Påskelam med ovnsbakte poteter, rømmepoteter og aspargesbønner. Rødvinsskyen tar du på etterpå.
Forrige

Potet- og epleform

Pai med spinat og røkelaks

Neste

Legg igjen en kommentar