Pannekaker en dag, vafler neste dag

Til info: Jeg har selv bedt om å teste dette produktet. Produsent eller utsalgssted og jeg har ingen kommersielle bindinger.

Det som irriterer meg grenseløst er når jeg må ha et jern for å lage en ting og et annet jern for å lage en annen ting.
Hvor mange jern har du egentlig i skapet? Vaffeljern, toastjern, krumkakejern… Listen er lang og alle redskapene tar plass.
Jeg har lenge ønsket meg et belgisk vaffeljern og et jern som kan lage perfekte, små pannekaker. Jeg ser at utvalget er stort. Jeg har brent meg på å kjøpe billig skit fra obskure produsenter som har gått i stykker på kort tid. Det er ikke slik jeg vil handle fremover. Jeg vil gå til anskaffelse av ting som er solide og som varer. At ting kan brukes på forskjellige måter er også et stort pluss. Så da begynte jeg å lete etter akkurat det.

Jeg kom over et jern produsert av gode, gamle Tefal på online-shopen Bakeren og kokken (reklame: link til produktet).
Det er rett og slett et helt genialt produkt. Dette er et jern i solid kvalitet altså, der du lett kan bytte ut plater og dermed lage akkurat det du ha lyst på: ostesmørbrød, belgiske vafler, minipannekaker, iskjeks…

De har en hel kolleksjon med plater, men noen ha gått ut av produksjon, dessverre. Jernet inneholder to type plater: belgiske vafler + toast. Jeg bestilte i tillegg platene til pannekaker og kakekjeks. Platene klipses lett av og de leveres i kassetter lik 80-tallets videokassetter. Designmessig (altså kassettene) har også et retro design på godt og vondt. Uansett. Platene løsnes lett og er derfor superlette å rengjøre også, noe som ikke alltid er like lett med andre jern. Alle jernene kommer til og med med oppskriftshefte.

Jern for minipannekaker.
Pannekaker med karamelisert banan og mandler

Pannekakeplatene var de første jeg kastet meg over. De har en fordypning i platene som gjør at pannekakene holder seg fluffy og fine når du steker dem. Jernet har bare en varmeinnstilling og det gjør at det tar litt tid å steke en stor stabel pannekaker, men det positive er at pannekakene blir gylne, myke og luftige.
Vi har allerede laget flere lunsjer med pannekaker. Noen med bacon og lønnesirup og andre med karamelisert banan, mandler og melis. Farlig gode!

Salt topping på vaflene
Søt topping på belgisk vaffel.

De belgiske vaflene er lette å lage og vi har brukt dem både til salte og søte retter allerede. Jeg lagde en sak om temaet «Brunsj» forleden dag og her finner du noen tips til hvordan bruke de belgiske vaflene.

Toast-platene (som følger med jernet sammen med belgiske vafler-platene) gir trekanttoast der fyllet forblir inne i skivene. Fordi det er fordypning i platene vil det som legges inne i toasten bli forseglet inne i skivene. Her kan du prøve deg på spennende toast med søtt og salt fyll. Fikk ikke tatt bilde av toasten. Var for sulten.

Det eneste jeg ennå ikke har fått testet er iskjeksene. Tenk på en av Norges aller mest solgte iskremer: Sandwich. Med disse platene kan du lage avlange kjeks til å legge under og over et stykke iskrem. Genialt! Det er også tips til hvordan du lager salte kjeks med urte og krydder slik at du kan bruke dem til salte retter også. Gleder meg til å teste det ut.

Jeg vil anbefale et slikt jern på det varmeste til den som allikevel skal investere i et flerbruksjern. Dette er etter min mening en god gave å gi noen som skal flytte hjemmefra for første gang eller til den som elsker å lage deilige helgefrokoster. Her er lenke til produktet. Her er lenke til de forskjellige platen som kan kjøpes separat.

Forrige

Potet + ost = digg

3 hverdagsretter med deilige pølser

Neste

Legg igjen en kommentar