Obama-burger

I dag er det presidentvalg i USA. Det må man feire med en deilig hamburger, synes jeg. Enkelt å lage, og deilig sølete. Mine burgere serverer jeg med pommes frites, chilirelish, kjappis-syltede agurker, hjemmelagde burgerbrød og en hjemmesnekret thousand island-dressing. Litt harry, tenker du? Nei da, helt passe!

Hamburgere:

Beregn 150-180 g karbonadedeig per person. Finhakk en halv løk som du mykner i pannen. Tilsett 1/2 ts røkt paprika. (må ikke ha det, men det blir ekstra godt. Litt finhakket bacon gjør samme susen).
Bland karbonadedeig (eller aller helst selvkvernet oksekjøtt, hvis du driver med slikt), løken fra pannen, 2 ts Dijonsennep, 1/2 ts malt spisskummin, 3 ts finhakket estragon (kan sløyfes), salt og pepper. Form burgere og stek til de er lettere rosa i midten og med fin stekeskorpe.

Lynsyltede agurkremser:

Med en potetskreller skjærer du tynne strimler av agurk på langs.Jeg liker å bruke miniagurker som du får kjøpt over alt nå. I en bolle tilsetter du 3 ss hvitvinseddik, 3 ss vann, litt salt, pepper og litt sukker. La agurken ligge i 15 minutter før bruk. Den er nå ferdig syltet.

Thousand island-dressing:

I en bolle tilsetter du 1/2 beger økologisk Rørosrømme (ja, vanlig seterrømme kan brukes. Ikke noe problem, men Rørosrømme er så fantastisk godt!) Bland i 2 ss ketchup, 1 presset hvitløksfedd, litt salt, litt sukker (1/4 ts), pepper og en skvis sitronsaft. Tilsett gjerne 1/4 ts søtt paprikapulver hvis du har. Nå har du dressing som er perfekt til burgeren og pommes fritene.

Chilirelish:

Finstrimle en rød paprika, 1 chili og en halv løk, samt 1 fedd presset hvitløk. Surr i pannen med litt olivenolje på lav varme i ca 20 minutter. Krydre med litt salt, pepper og litt sukker. Tilsett 5-6 finhakkete cherrytomater underveis sammen 2 ss balsamicoeddik og 1/2 dl vann. La koke inn på lav varme til du har en lett klissete og deilig relish.

Pommes frites:

Skrell Beatepoteter og skjær dem i tykke staver. Forkok dem i vann tilsatt litt salt. Når de er såvidt møre, heller du av vannet og lar dem dampe av. Varm rapsolje i en kjele og frityrstek dem til de er gylne. Ta dem forsiktig ut og la dem dryppe av på tørkerull. Salt dem med flaksalt.

Hamburgerbrød (4 stk):
I en bolle tilsetter du en pose tørrgjær, 1/4 ts salt, i knivspiss sukker, 1/4 ts kardemomme og 3 ss olivenolje. Rør ut i 3 dl vann. Spe på med hvetemel til du har en fin brøddeig. La heve under plast i 30 minutter. Trill ut fire boller og trykk dem litt flate. Pensle med sammenpisket egg og strø på sesamfrø. Stek i oven på 230 grader med varmluft til de er fine og lett gylne.

Nerdeinfo: Det er gjennomsnittlig 178 sesamfrø på en BigMac…
Nerdeinfo: Det er gjennomsnittlig 178 sesamfrø på en BigMac…
Det er deilig å dyppe pommes fritene i dressingen.
Det er deilig å dyppe pommes fritene i dressingen.
deilige og sprø pommes frites.
deilige og sprø pommes frites.

Ja, da er det bare å ønske Obama lykke til med valget. Jeg håper han får sitte 4 år til!

Forrige

Panforte – jul på italiensk

Den første olje

Neste

14 kommentarer om “Obama-burger”

  1. Kan anbefale lengre hevingstid på brødene, og gjerne bytte ut vannet med mørk øl. Jeg setter deig fredag kveld og lar de stå på kjøkkenbenken. Lørdag morgen former jeg brødene og lar de stå til kvelden på stekeplata. Det blir et knall resultat hver gang:-)

    Svar
  2. Kjempegodt ble det! Tusen takk for super oppskrift. Men jeg potene ble litt svidde, hvor lang tid anbefaler du cirka og hvilken styrke? De så gylne ut, men det smakte litt brent. Lager nå for andre gang 🙂

    Svar
  3. Hei Liv!Det er litt vanskelig å avgjøre tidspunktet for det kommer an på hvor store potetkubbene er og hvor lenge du har forkokt dem. Jeg pleier å ta dem ut av oljen når de føles lettere enn da du la dem oppi. De mister litt vekt når de blir klare (vet ikke om jeg klarer helt å forklare hva jeg mener, men jeg håper du skjønner noe av forklaringen …) Prøv også å senke temperaturen på oljen. Det kan rett og slett være at oljen har brent seg. Lykke til med neste forsøk og ha en fortreffelig helg!

    Svar

Legg igjen en kommentar