Nykommer i Oslo har en av byens beste burgere

Det mangler egentlig ikke på gode burgersteder i Oslo. Vi har to fenomenale allerede. Nå har suksesstedene Munchies og Illegal burger formert seg og startet filialer på Grunerløkka pga den økende etterspørselen. Begge lager fantastiske burgere etter min mening.

Burgeren fra Tommi's Burger Joint i Oslo.

Men så kommer det andre utøvere inn på sidelinjen. Islendinger attpåtil. Og de legger ikke sjappa si i trendy Torggata, men i belastede Skippergata, nederst i den dypeste delen av mørkeste Karl Johan. Tommi’s Burger Joint er en klassiker. De har allerede en legendarisk burgerbar i Reykjavik på Island, og filial i London. Jeg har 90% av slekta mi på Island og jeg er sikker på at hele hurven har besøkt Tommi’s minst en gang.

Ok, vi kjemper oss gjennom Karl Johan på en lørdag ettermiddag. Det er stappfullt av folk og humøret er sånn middels på topp. Oslo sentrum på en lørdag er en prøvelse. Og vi beveger oss i fullstendig feil retning av hvor vi liker oss. Men vi har los, Erik og jeg. Vi skal ha burger til lunsj, om vi så må vente i timesvis.

L1180307

Tommi’s Burger Joint er et knøttlite lokale. Det finnes tre bord og en vindusrekke der. Kjøkkenet er en hermetikkboks. Stedet er pakka med islendinger. Alle prater og peker og bestiller og ler. De er kommet hjem. De bak disken prater islandsk. Kokkene prater islandsk. Vi er ikke i Norge lenger. Vi er på en slags liten øy midt i Oslos mest belastede strøk. Men det glemmer man fort.

Of monsters and men runger over anlegget (Bra islandsk band hvis du skulle være i tvil. De var i Oslo forrige uke, og en av mine slektninger jobber med dem). Vi bestiller det eneste de har av burger på menyen. En burger, rett og slett. Den er laget av angus oksekjøtt og serveres medium, akkurat slik Tommi liker den, står det. Og Tommi vet nok best. Den serveres med grønn salat, tomatskive, løk og en klassisk kombo av majones, ketchup og sennep. Du kan velge om du vil ha den med ost eller bacon, eller begge deler. Du kan også få en dobbel variant. men selve burgeren er på 150 g, så det får da holde. Vi går for et knakende godt tilbud (slik de selv beskriver det) med fries, brus og burger. 149 kr koster det hvis du spiser der. 139 hvis du tar med. De har til og med barnestørrelser på menyen. Sympatisk. Som tilbehør kan du kjøpe hjemmelaget bearnais, majones eller Tommi sauce – en visstnok legendarisk dipping til pommes fritene. Den får vi smake på neste gang.

Deilige burgere behandles med kjærlighet og erfaring.
Deilige burgere behandles med kjærlighet og erfaring.

L1180299

Hjemmelaget milkshake med islandske råvarer lages for hånd på kjøkkenet, og den skal vi definitivt tilbake for.

Gjør din burger til det du vil selv. Sylteagurker, relisher, senneper osv. Bare å forsyne seg.
Gjør din burger til det du vil selv. Sylteagurker, relisher, senneper osv. Bare å forsyne seg.

Vi får servert hver vår kurv med burger og fritter og brusen har vi selv tatt fra kjøleskapet. En god øl hadde smakt, men de har ikke skjenkebevilgning. Burgeren er perfekt stor og tilbehøret overdøver ikke smaken på det perfekt grillede kjøttet som har grillet hinne og deilig rosa kjøtt i midten. Burgeren er grillet til perfeksjon. Og smaken på kjøttet? Nam! Er det mulig? Vi er så happy der vi sitter å smatter på hver vår burger og tar friespauser innimellom. Det er virkelig en av de beste burgeropplevelsene vi har fått i Oslo. Brødet er en myk deilig bun som suger opp kjøttssaft, men uten å bli soggy.

Perfekt grillet, ikke sant?
Perfekt grillet, ikke sant?

Erik og jeg blir ferdig på likt og smiler til hverandre. «Herregud, som vi skal tilbake hit, da!». Alt om skumle strøk, narkohandel og prostitusjon er glemt her vi sitter under en kunstig stjernehimmel og islandske gloser hagler rundt oss.

Trenger jeg si at vi likte burgeren veldig godt? tror ikke det. Ta turen ned til Skippergata selv og sjekk ut Tommi’s Burger Joint. Vi sees der!

     Sulten Erik har ikke tid til å posere. Må spise burger, skjønner du. Har ikke tid til å ta av lesebrillene heller.

Sulten Erik har ikke tid til å posere. Må spise burger, skjønner du. Har ikke tid til å ta av lesebrillene heller.

L1180281

 

L1180309

 

L1180309

Forrige

Rullekake med nøttekrem og mango og en fantastisk dessertvin

Eplemuffin med rømmekrem

Neste

Legg igjen en kommentar