Nesten-cassoulet med bønnestuing og andeconfit

Confit de canard er andelår kokt i sitt eget fett. Konsistensen er helt fantastisk og kjøttet faller fra beinet. Du trenger ikke koke andelårene i fett selv, selv om det faktisk er en enkel, men tidkrevende prosess. Du får kjøpt ferdige confiterte lår i butikken fra både Stange og Gårdsand. Det du trenger å gjøre er å åpne pakken og ha lårene under grillen for å gjennomvarme dem og få sprøtt skinn.
Som tilbehør liker jeg hvite bønner som er blandet med masse godsaker og til slutt gratinert med brødsmuler i ovnen. Dette blir nesten som en kjapp sydfransk cassoulet uten pølsene og flesket (som en original cassoulet skal ha). Dette tar tre kvarter å lage og det er den perfekte vintermaten.
En god flaske Cotes du Rhône passer til hvis du er klar for et vintips.

Til en middag for to personer trenger du dette:

2 andeconfitlår og kraften og fettet som ligger i pakningen
2 sjalottløk
6 søte sherrytomater
en lien neve grønne aspargesbønner
bladpersille
et par fedd hvitløk
brødkrummer
salt, pepper
Slik går du fram når du skal lage bønnestuingen:
I en gryte klemmer du ut fettet og kraften som omkranser andelårene og i posen de ligger i. Skrap av overflødig løst fett fra selve lårene og ha det i gryten. Dette er smakfullt og deilig fett, så ikke vær redd for å bruke det. Varm det opp og tilsett finhakket sjalottløk (2-3 stk), et par finhakket hvitløksfedd og salt og pepper. Mykne løken i denne deilige kraften. Så tilsetter du aspargesbønner skåret i biter og tomatbiter. Åpne en boks hvite bønner (eller legg bønner i bløt over natten) og skyll av væsken de ligger i. Tilsett bønnene i gryten sammen med en liten neve grovhakket bladpersille. Du trenger å tilsette 1 dl vann. La bønnegryten småputre i 15 minutter. Hell innholdet over i en ildfast form og strø brødkrummer over. Jeg bruker japanske pankokrummer som du får kjøpt i asiatiske butikker, men vanlige brødkrumer funker fint.
Sett formen i ovnen sammen andelårene og la krummene få litt farge.
Herlige andelår rett fra ovnen.
Bønnestuingen er perfekt tilbehør til de sprø og saftige andelårene.
Stek noen deilig kjøttfulle pølser og store biter flesk og du har en Cassoulet!
Forrige

fruktsalat med enkel hjemmelaget is

Fasan og rype i herlig viltsaus

Neste

Legg igjen en kommentar