fruktsalat med enkel hjemmelaget is

Vi har sluttet med multekrem på julaften. Det er rett og slett ikke plass til så tung dessert. Fruktsalat i krydderlake med en enkel hjemmelaget is gjør susen. Men denne desserten er ikke bare en juledessert. Den smaker supergodt året rundt. Dessuten smaker de marinerte fruktene veldig godt sammen tyrkisk yoghurt og hakkede mandler som en frisk frokost.

Min fruktsalat består av melon, mango, sprø pære (den som har gult skall med røde felter), ananas og granateple.

Skjær frukten i små (munnfuller) biter og ha det i en bolle. Nå kan du lage krydderlaken:

I en gryte heller du 2 dl vann og 1 dl sukker. Kok opp og tilsett 1 vaniljestang (snittet på langs), 2 stjerneanis og 2 ss rosevann. Så presser du saften fra 1 appelsin og tilsetter. Kok laken i 10 minutter og tilsett 1 ss rosevann mot slutten. La stå å kjøle ned på benken. Press saften av 1 lime og ha i laken.
Når laken er lunken, siler du den over frukten. Sett på lokk og la frukten marinere kjølig noen timer eller over natten. Granateplefrø strør du over fruksalaten når du skal spise den. Fargen fra frøene farger resten av salaten, derfor er det en dårlig idé å ha dem i sammen med den andre frukten.

Hjemmelaget is:
Du lager rett og slett en råkrem. Dette smaker også godt til salaten i stedet for is. Du kan selv velge hva du gjør.

1 hus kremfløte piskes til krem. I en annen beholder pisker du 3 eggeplommer med 4 ss sukker. Pisk det til en lett eggedosis. Bland krem og eggedosis forsiktig og ha det over i en beholder. Frys isen til den er stiv. Ta ut et kvarter før servering og server med fruktsalaten. Ikke glem å pynte salaten med granateplekjerner.

Usikker på hvordan du renser et granateple? Slik renser du et granateple

Handleliste:

melon
mango
sprø pære
ananas
granateple
appelsin
sukker
vaniljestang
stjerneanis
rosevann
lime
kremfløte
egg

Forrige

Ovnsbakt pastarett

Nesten-cassoulet med bønnestuing og andeconfit

Neste

Legg igjen en kommentar