lun potetsalat med sitron og en herlig sommertallerken

Sommerkveldene i Norge er sjelden veldig varme, men vi må bruke dem så godt vi kan. Her i huset spiser vi middagen på den knøttlille verandaen vår selv om gradestokken depper. Det er jo bare å ta på seg en genser.

I går kveld hadde vi en av disse deilige sommerkveldene med levende lys, vin i glasset og en smakfull sommertallerken. På Mares (fiskebutikk som også selger deilig spekemat. Ligger nederst i Skovveien i Oslo) fikk vi tak i en fantastisk spansk spekeskinke med deilig nøttesmak som heter Duroc.  Sammen med vaktelegg og en fargeriksalat var dette et måltid for matmonser. Men høydepunktet var allikevel en kjapp potetsalat som jeg lagde.

img_55842

Potetsalat med sitron:
Nypoteter (Beregn 2-3 til hver) med skall skjæres i 4-6 biter. Kok i saltet vann til de er skikkelig møre, men ikke går i oppløsning.
Sil av vannet og ha over 3-4 ss meierismør (eller en ss til 2 poteter) og en liten neve hakket bladpersille. Salt, pepre og bland forsiktig til smøret har trukket inn i potetene. Så presser du ca 1/2 sitron over hele fatet. Bland forsiktig en gang til og server. Denne potetsalaten kan du med hell servere til fisk også. Røkelaks, f.eks.

God lørdag!

Forrige

Mathallen på Vulkan i Oslo

Saftig bringebærkake

Neste

Legg igjen en kommentar