Mathallen på Vulkan i Oslo

I oktober skjer det! Oslo får sin første mathall. Lørdag var jeg på tomten og snikktittet. Dette blir bra!

Melkerampa – Tine meieriers nye brandstore
Skal selge ost og meieriprodukter. Her kan man få tak i de videreutviklede produktene som Tine har, og fra de mange småskalaproduktene de støtter opp under, men som du ikke finner i dagligvarehandelen.
Delikatysk
Tysk spesialbutikk der man får servert hjemmelaget tysk mat. Med utgangspunkt i mat og drikke fra Alsace, men med ønske om å presentere mat fra hele Tyskland.
Atelier Asian Tapas
Skal gi deg smakebiter av det beste av den asiatiske maten. I tillegg til servering vil de også ha en butikkdel der de selger spesialvarer, både importerte og egenproduserte. Kjøkkenet er basert på det vietnamesiske kjøkken. Samme eieren som i dag driver restauranten Xich Lo på Egertorget.
I Kongens Hage
Noen av de mest innovative matprodusentene fra området rundt Oslofjorden har gått sammen for å selge og markedsføre sine produkter under navnet «I Kongens Hage». Et regionalt gårdsutsalg med virkelig kortreiste varer, av høy kvalitet – som egg fra Vingulmark og eplebaserte drikker fra Egge Gård.
Smak av Valdres
Skal tilby det ypperste av det Valdres kan frembringe av lokalprodusert mat og drikke – med både butikk og serverringssted. Utvalget vil variere gjennom året, men i bunnen vil det ligge sikre kort som rakfisk, ost, kurv(spekepølse), fenalår, spekeskinke, lefse, flatbrød, god drikke og andre spesialiteter.
Comer Con Arte
Navnet betyr spis med kunst. Dette blir et sted med det beste fra Spania både innenfor kunst, matvarer og servering, og med like mye vekt på alle tre områdene. Her vil du få kjøpt det ypperste av Spanias gourmetvarer som skinke, pølser, oljer og eddik, ost, krydder og mye mer. I tillegg blir det servering av genuin spansk mat på den måten man får den servert i Spania. Og mens du spiser og drikker spansk vin kan du beundre kunsten og kjøpe den med deg når du går.
Friends Fair Trade
En miljøvennlig og rettferdig butikk. De har trolig Nordens største utvalg av Fair Trade-produkter og veldig mange av disse er i tillegg økologiske, biodynamiske eller resirkulerte. Butikken vil by på et bredt spekter av varer, som kaffe og te i mange forskjellige former, drikkesjokolade, snacks, sjokolade, müsli, energibars, juice, nøtter, cola, smoothies, marmelade, krydder, chutney, ris, pasta, olivenolje, syltetøy, vanilje og tørket frukt og grønnsaker.
Kulinarisk Akademi (KA)
Skal drive tre kurskjøkken. Her vil det ble muligheter for kurs og opplæringen innenfor det meste av mat og drikke, enten du er en nysgjerrig amatør, vennegjeng, vinklubb eller bare en som har lyst til å utforske matverden og mulighetene.
Hello Good Pie
Blir Norges første pieshop, et utsalgssted dedikert til pai. Her får du kjøttpai, vegetarpai, quiche og dessertpai – med andre ord pai til både frokost, lunsj og middag. I tillegg får du til tilbehør som salat, potetmos og ertestuing.
Den blinde ku
Ostene fra Den blinde Ku har siden starten i 1998 høstet stor annerkjennelse og har vunnet flere nasjonale og internasjonale priser for sin kvalitet. Den blinde Ku har over 25 forskjellig ostevarianter, med utradisjonelle navn som Blåmandag og Møøzzarella.
Husets
Husets er basert på forkjærlighet for gode matvarer og ærlig markedsføring. Husets kommer til å selge utvalgte kjøtt- og meieriprodukter.
Via Italia
En butikk med spennende italienske varer. Blant vareutvalget nevnes olivenolje fra Toscana, unike kjøttvarer og mange andre spennende gårdsprodukter. En stor del av varene er økologiske.
Frøya Sjømat
En sjømatbutikk spesialisert på skalldyr. Spesialitetene er kamskjell, reker, østers, krabbe og blåskjell. Ambisjonen er å skape et spesialutsalg av det beste Norge har innenfor skalldyr.
Sous Vide Norge
Ledende bedrift i Norge innen sous vide-utstyr, rådgivning, kurs og inspirasjon. I Mathallen vil SousVide åpne et eventkjøkken i samarbeid med de beste råvareprodusentene, og i tillegg drive en kjøkkenutstyrsbutikk.
Ølakademiet
En gastro-pub, øl-butikk og mikrobryggeri. Dette blir et sted med fokus på godt øl og god mat i kombinasjon.
Annis Pølsemakeri
En spesialisert slakterforretning som vil tilby det beste vi har her i landet innen kjøtt, slakt, pålegg, ferdigstekte produkter, pølser, spekemat med mer.
Barramon
Importør av spansk vin som i tillegg til en vinbar også vil servere pinxhos og spanske tapas.
Solberg & Hansen
Åpner en kaffe/te-bar og -butikk der du kan lære om, nyte og handle kaffe og te av de beste i bransjen.
Stange Gårdsprodukter
Åpner en konseptbutikk der de presenterer og selger fjærkre og tilhørende gårdsprodukter. Stange fokuserer på høy kvalitet både når det gjelder råvarer og kompetanse i butikken.
Baker Nikolaisen
Bakeren har vært i bransjen i over 100 år. I Mathallen vil det bli solgt ferske brød, kaker og andre konditorvarer.
Champagneria Bodega
Kjent som et av Oslos beste tapassteder, og med en stor, variert vinliste både med og uten bobler. I Mathallen skal de ha en butikkdel med salg av skinker og ost, samt en vinbar med original og genuin tapas av høy kvalitet. I tillegg får de en hyggelig uteservering.
Vulkan Fisk
Butikken skal ha satsning på fersk fisk, skalldyr, røkt og tørket fisk og mye mer. Ønsker å bli Norges beste fiskebutikk. I tillegg vil det serveres tilhørende sjømatretter i serveringsdelen av butikken, sushi og østers m.m. Vulkan Fisk skal drives med vekt på høy kvalitet på råvarene og tilsvarende høy kvalitet på kompetansen til de bak disken.
Sultan Frukt og Grønt
Skal åpne en stor butikk med et bredt utvalg av frukt, grønt, krydder, sauser, oljer og masse annet av god kvalitet og til gode priser. Som en del av konseptet åpner de også for å utvide sortimentet med en satsning på nisjeprodukter som Mathallens publikum etterspør.
Slakterhuset
Endelig kommer den gode gamle slakterbutikken tilbake. Bemannet med et inspirert og kompetent team, og med unike høykvalitets kjøttvarer i disken. Slakterhuset vil bringe godt kjøtt til folket, til en uslåelig kombinasjon av pris/kvalitet og alltid med et smil.
Smak av Innlandet
Med utgangspunkt i dedikerte, dyktige produsenter i Oppland og omegn, vil de bringe ferske godsaker rett fra «åker`n» og til butikken. Her får du ferskt elgkjøtt i sesongen, poteter, bær og mye annet snadder.
Hotel Havanna
Jan Vardøens delikatessebutikk åpner et utsalg i Mathallen med fokus på egenproduserte deliktasser og importerte godsaker, samt servering av deres egen paella laget av husets kokk fra Valencia (paellaens hjemby )
Ma Poule
Mathallens franske butikk. Driver i dag også butikker på Borough Market i London og i Torvhallerne i København. Tar med seg franske spesialiteter som confit, foie gras, ost, vin og skinkepålegg. Ma Poule vil skape fransk stemming i Mathallen.
Grünerløkka Brygghus
Egenproduserte pølser, egenprodusert øl og lun stemming er nøkkelord i dette konseptet.
Øltorget
Blir en spesialforretning med mer enn 200 sorter øl.
Von Porat
Restaurant som skal ligge i Mathallens andre etasje. Dette blir Mathallens brasseri med fokus på årstidene, råvaresesongene og hva som finnes av tilgjengelige råvarer i Mathallen. Her vil noen av Oslos beste kokker lage godsaker med servering til sent.
Smelteverket Vulkan
Jan Vardøen åpner restaurant i Mathallens kjellerlokaler. De unike 50 meter lange og 5 meter brede lokalene som ligger på høyde med vannskorpa i Akerselva vil tilby et helt unikt og spennende konsept i Norge.
Fakta om Mathallen:
· Mathallens 30 aktører vil tilby mat og drikke av høy kvalitet, med vekt på det unike.
· Åpner 2. oktober med offisiell åpning fredag 12. oktober.
· I løpet av året skal Mathallen være preget av ulike festivaler og arrangementer som handler om mat, drikke og gode opplevelser.
· Åpent tirsdag – onsdag 10-19, torsdag – fredag 10-20, lørdag 10-18, søndag 12-17, mandag – stengt. I tillegg vil en rekke av konseptene ( 20 av butikkene vil også tilby servering ) holde åpent lengre om kvelden.
· Ligger i Maridalsveien på det tidligere industriområdet kalt Vulkan. Vulkan var opprinnelig navnet på brobyggerverkstedet som lå i en av de to hallene som nå har blitt til Mathallen.Navnet Vulkan ble lånt av den romerske guden Vulkan/Vulcanus, som var en av Olympens «hovedguder». I romersk mytologi fremstår han som ildens, smias og håndverkets gud.
Listen er levert av Kulturmeglerene-

Forrige

For en herlig vin!

lun potetsalat med sitron og en herlig sommertallerken

Neste

Legg igjen en kommentar