Luksuslunsjen du har råd til

Andeegg, trøfler, pancetta. Høres fryktelig jålete ut da du? Ja, det høres litt drøyt ut, men jeg er av den mening at man skal nyte det som er godt og man skal kunne unne seg en slik godbit en gang i livet. Helst flere, altså. Andeegg er ikke så luksus som det høres ut. Du får dem hos Anne-Karin på Bondens Marked i Oslo. Du får dem også i utvalgte matbutikker. De er fantastiske. De er større enn hønseegg, er mer kremete og smaker lett «andete».

Sommertrøfler på glass.
Sommertrøfler på glass.

Pancetta er italiensk bacon som er skåret papirtynt. Det gjør at resultatet etter steking er 100% sprøtt. Luksus? Det er jo ikke det. Ok, da kan vi krysse to av varene bort fra luksuslisten. Så kommer vi til trøffelen. Luksus? Kan være, men sommertrøflene er en helt annen sak. De er mye rimeligere enn vintertrøflene, mindre intens smak. Luksus? En smule, men overkommerlig. Sommertrøfler får du tak i på glass, men også hele. Juels 33 på Frogner har et stort utvalg trøffelprodukter.

Så hvordan lage et skikkelig gourmetmåltid av dette? Enkelt. Finn frem en liten cocotte eller en form som passer til et egg og som tåler 180 grader.

Trøffel, andeegg og en fløteskvett.
Trøffel, andeegg og en fløteskvett.

Smør formen med litt olje. Hell på et par ss melk eller fløte. Så knekker du egget i formen. Skjær små terninger av trøffel (1 ss). Legg dette i formen. Riv litt god parmesan over og sett i ovenne med lokk på. Stek i forvarmet ovn i 12 minutter.

Riv parmesan over. Nå er den klar for ovnen.
Riv parmesan over. Nå er den klar for ovnen.

Pancetta sprøstekes i pannen. Når eggene er ferdige river du litt mer trøffel over og serverer med godt brød og pancetta til.

Deilig, rennende plomme. Sprøtt pancetta og aromatisk trøffel. Nam!
Deilig, rennende plomme. Sprøtt pancetta og aromatisk trøffel. Nam!
Forrige

Mine favoritter blant nyhetene i vinhyllen

Hjemmelaget potetgull med steinsopp

Neste

Legg igjen en kommentar