Hjemmelaget potetgull med steinsopp

Idéen kom faktisk fra nærbutikken min da de nettopp har begynt å selge potetgull med soppsmak. Herregud, det kan jeg da lage selv, tenkte jeg.

Soppulver lager du lett av tørket sopp. Du kan bruke kantarell eller steinsopp. Jeg har en stor krukke med tørket steinsopp i skapet som jeg bruker til sopprisotto, pasta og andre italienske klassikere. Har du tørket sopp i huset, har du alltid noe å lage til middag.

DSCF6455

For å lage soppulver tar du en liten neve tørket sopp over i en blender. Tilsett passe mengde flaksalt og kjør dette til pulver. Sil blandingen over i en liten skål for å få ut større biter. Kast bitene, bruk dem i en rett eller kjør dem en gang til i lender for å få ut mer.

Potetene skjærer du i tynne skiver med en mandolin eller en ostehøvl. De skal være tynne og skallet skal være på. Det er der vitaminene sitter, og for å forsvare disse syndige chipsene, bør vi ha litt vitaminer…

Fritér potetskivene i solsikkeolje (rapsolje kan også brukes) i porsjoner. Litt av gangen gir det beste resultatet for superkrispe chips. Dryss over soppsaltet over potetgullet mens de er varme og våte. Da fester krydderet seg best. Renn av på kjøkkenpapir.

Soppsaltet kan også brukes som krydder for å få mer smak ut av kjøtt. Jeg brukte soppulver på burgeren som jeg vant en konkurranse med i fjor.

 

Forrige

Luksuslunsjen du har råd til

Epletzatziki

Neste

Legg igjen en kommentar