Lobster Roll – sommerens beste blings

Når ting sitter skikkelig, er det vanskelig å tro at det finnes noe som er bedre i hele verden. Slik var det med denne middagen jeg lagde for meg og Erik. Jeg har lenge hatt lyst til å lage ekte Lobster Rolls  – hjemmelagde «pølsebrød» med hummersalat, pommes frites og majones til. Dette er det virkelig store i London om dagen. Det finnes allerede 5 slike Lobster Roll-steder, og flere er annonsert å komme. Jeg så også at dette var store greier da jeg besøkte Singapore i påsken. Og for ikke snakke om USA!

Men det må da kunne gå an å lage noe internasjonalt og vellykket her hjemme i Oslo også? Jeg styrer unna den norske hummeren av prinsipp. Den er ikke bærekraftig. Jeg går for den kanadiske. Ikke bare er den bærekraftig, men den er også billig. Du får kjøpt kanadisk hummer i norske butikker som er innflydd og oppbevart i basseng i Fiskehallen i Oslo og så kokt. Jeg betalte 149 kroner for en som ble et fullverdig måltid for meg og Erik (og vi åt!).

Brødene:

De har jeg laget etter en youtube-oppskrift som fungerte kjempegodt. Det var en inder som hylte og skreik, men bake, det kunne han. Og det er selve brødene som er hovedpersonen her! Glem hummeren. liksom. Disse brioche-aktige brødene er til å drepe for – og de er utrolig nok uten egg.

Slik gjør du:

2 ts tørrgjær

1 ss sukker

190 ml melk (kroppstemperert)

Dette blandes og settes til side i ca 10 minutter. Dette er det viktigste steget. Etter 10 minutter skal det ha dannet seg et kraftig skum på toppen. Hvis det ikke er slik må du starte forfra. Skummet (gjæringsprosessen) er oppskriften til et superluftig resultat.

i en bakebolle tilsetter du dette:

250 g hvetemel

1 ts salt

1,5 ss tørrmelkepulver (Viking har). Får du ikke tak i det, kan du kanskje prøve å droppe det.

Sett igang kjøkkenmaskinen og elt dette sammen med gjærmelken. Bruk tid. Etter noen minutter tilsetter du 4 ss romtemperert smør. Elt i 10 minutter til konsistensen er glatt og litt rennende. Den skal være slik, jeg lover. Sett deigen til heving i 1 time på et lunt sted med plast over.

Ta deigen ut på benken og dryss litt mel over. Deigen skal føles superlett og sleip. Trill ut pølsebrød (du får 6 stk) og legg dem på et brett med bakepapir. Fukt et rent kjøkkenhåndkje og legg over brødene i 45 minutter. Forvarm ovnen til 200 g varmluft. Pensle brødene med melk før du setter dem i ovnen. Steketid er ca 12-15 minutter. Ta brødene ut når de er gylne og pensle dem med smeltet smør med en gang. Dette for å bevare mykheten i overflaten. Avkjøl på rist. Spis samme dag, for disse egner seg best helt ferske.

Selve hummeren renser du med hammer, nøtteknekker og skalldyrgaffel (ta vare på skallet og kok kraft av det, så har du deilig suppe dagen etter), og deler i passende biter. Skjær litt crispy salat eller nykål i tynne strimler og bland med chilimajones og dill. Snitt brødene og press inn hummer, majo og kål. Server med sitron og pommes frites + ekstra chilimajones til. Her passer det med en øl, hvis du liker det.

L1130971-600x468

Forrige

Blåskjell med sandefjordsmør

Kyllingfeber i Oslo – to nye restauranter bruser med fjærene

Neste

Legg igjen en kommentar