Kyllingfeber i Oslo – to nye restauranter bruser med fjærene

I disse tider hvor folk er livredd for å ta i en kylling, har to restauranter i Oslo åpnet og skilter med kylling som hovedingrediens. Jeg har besøkt begge to, og de ligger noen vingeslag fra hverandre. Rôtisserie i Hausmannsgate (rett over gaten for Jacobskirken.) og Lucky Bird på Vulkan.

L1140419

 

Rôtisserie er en fransk restaurant der det serveres ekte søndagsmiddag tirsdag-lørdag. Kyllingene grilles langsomt på roterende spidd for optimal saftighet etter å ha ligget i saltlake og stekt på lav temperatur i ovnen. Kyllingene er franske fra Landes. De er mindre enn kvalitetskyllingene vi kjenner fra Stange, Holte og Louisekylling.

Sjefen selv, Loris Giannitrapani forteller stolt (som en hane) om konseptet i restauranten og lover at kylling alltid vil være på menyen. Snart tenker han også å få både vaktler og due som innslag. Tanken er at Rôtisserie en dag skal bli en restaurant som spesialisere seg på fugl. Det er jeg veldig, veldig positiv til! Elsker fugl i alle varianter. Da jeg var på besøk hadde de både lam og ribbe på menyen, og tidligere har han også hatt pattegris.

L1140436
Loris Giannitrapani

Jeg og Erik koser oss med hver vår tre-retter (380 kr) og starter med søtpotetsuppe med kylling og kaffirlime (min rett) og Erik spiser makrell med lun potetsalat, løk og fennikel. En deilig start før store porsjoner med grillet kylling kommer på bordet. Det bugner av saftig kylling, vårgrønnsaker som erter, hestebønner, perfekte ovnsbakte rotfrukter og småløk. Det er som den beste søndagsmiddagen du kan huske tilbake til fra barndommen. Synes du kylling er kjedelig og smakløst? Kom deg fort som fy ned til Rôtisserie!

L1140425
Søtpotetsuppe.
L1140433
Makrell.
L1140448
Sitronterte.

 

Jordbær-dessert.
Jordbær-dessert.

Så kommer vi til desserten. De har egen dessertkokk hos Rôtisserie. Vi har jo egentlig ikke plass til en bit, men klarer ikke å motstå fristelsen for sitronterte (Erik har vært her før og må ha den igjen!). Jeg bestiller vannbakkels med jordbær og sorte oliven (Yes!) med mandelkrem og marshmellows. Oh, hellige jul, så mett det går an å bli! Med en deilig flaske østerisk avkjølt rødvin til, endte regningen på va 1200 kr for oss to. Ikke noe å si på, det. Vi kommer tilbake, for det er ikke mange steder i hovedstaden der man kan få velsmakende kylling.

Erik koser seg glugg på fransk restaurant.
Erik koser seg glugg på fransk restaurant.

Vi flyr videre og ferden går til Mathallen på Vulkan. Der har det nettopp dukket opp en ny restaurant ved navn Lucky Bird. De spesialiserer seg på sørstats-mat som frityrstekt kylling og spareribs av svin.

L1140365

L1140363

L1140368
Som å være inne i en låve, egentlig?

Erik og jeg tar hver vår porsjon kylling, jeg med belgiske vafler, sirup og smør til, mens Erik bestiller potetmos med saus til. Dette er billig mat, selv om kyllingen er fra Stange. Det smaker nydelig også, og er veldig langt fra de mer tvilsomme produktene KFC (Kentucky Fried Chicken) serverer.

L1140373

L1140377
Kylling med ananas-saus, potetmos med saus.

Vi drikker hveteøl til og klarer knapt spise opp porsjonene våre (99 kr + tilbehør for kyllingen) (179 for kylling med vaffel) Lucky Bird er et perfekt sted hvis du vil sitte i solen, ta en øl og en matbit.

L1140381

L1140382

To veldig forskjellige restauranter i Oslo, men begge serverer fabelaktig kylling – og det har vært en mangelvare her i Oslo. Jeg spiser ikke så mye rødt kjøtt, så for min del er det utrolig digg at det nå finnes restauranter som tar kylling på alvor.

Forrige

Lobster Roll – sommerens beste blings

Mitt eget fenalår

Neste

Legg igjen en kommentar