Lettdampet laks med hestebønner, mynte, purre, feta, pinjekjerner og beter

Dette er jo for godt til å være sant! Har du noen gang sett noe så vakkert? De fleste av råvarene er fra Korsvold gård i Østfold. Her driver Else og Dag Thorenfeldt økologisk gårdsbruk. Jeg var heldig å få tak i noen godbiter på lørdagens Bondens Marked. Det ble et festmåltid for øyne og mage.

Slik gjør du:
Hestebønner kokes i 3-4 minutter i lettsaltet vann. Ta av den hvite hinnen på hver bønne etter at de er korte. Ha over i en bolle og hell litt god oliveolje over (noen spiseskjeer) samt noen spiseskjeer sitronsaft. Hakk frisk mynte og bland sammen bønnene. Salt og pepper.

1 purre vaskes og renses og skjæres i skiver. Jeg bruker minipurrer fra Mat fra Toten. De er helt skjønne. I en gryte har jeg i 1 ts olivenolje og 1/2 dl vann. Ha i litt salt og purren samt 1 fedd presset hvitløk. La purren dampe i vannet og la vannet koke inn eller hell det av. Legg purren i bunnen på tallerkenen. Legg på bønner og mynte. Strø over litt god fetaost (gjerne tyrkisk type) og ristede pinjekjerner. Jeg pyntet også med deilige beter som jeg har skåret i tynne, tynne skiver. Polkabetene gjør retten helt perfekt.
Med laks:
En salmalaks dampes i folie med litt sitronsaft, salt, pepper og olivenolje. Jeg liker at den fremdeles er litt rå i midten. Kok på rist i en kjele med lokk på toppen.
Lettlagd, lekkert og lett mat.

Forrige

Strandrestaurant-lykke

La Boqueria

Neste

Legg igjen en kommentar