Lam med 3 x eple

Jeg kjøpte et fantastisk stykke lam på Bondens marked nylig. Dvs. Det var to stykker lam. Ytrefilet og indrefilet fra Vats gardsmat i Hallingdal.
Jeg ville lage noe annet enn det tradisjonelle påsketilbehøret og bestemte meg for å teste ut eple i tre versjoner. Det ble svært vellykket. Smaken var rund og lett. Dette var det jeg lagde:
Helstekt ytre- og indrefilet av lam med en eplesalat med sitron og mynte, ovnsbakte potet- og epleskiver og en sky av Calvados (fransk eplebrennevin).

img_83711
Oppskrift på eplesalat finner du her
img_83742
Stek filetene i smør, olje, et par hvitløksfedd og noen kvister timian. Husk at indrefileten er tynnest og trenger ikke samme steketid som ytrefileten. Bruk rimelig sterk varme for å få en fin hinne. Filetene trenger ikke mange minuttene i pannen før de er ferdige. La dem stå å slappe av 10 minutter før du skjærer dem opp i fine stykker.

Når du har tatt kjøttet ut av pannen, heller du på 5 cl calvados (eplebrennevin). Kok inn litt og tilsett 1 ts soyasaus og 4 ss vann. Kok inn bittelitt og smak til om den er god. Sil av timianstilker og annet grums og server sammen med kjøttet. Du trenger ikke mange skjeene per rett for å få en deilig og intens smak.
Server sammen eplesalat og potet/epleform. Klikk på linkene for å lese oppskriftene.

img_83751
Oppskrift på bakte potet- og epleskiver finner du her
Forrige

Pai med spinat og røkelaks

Ras el hanout – 35 krydder i ett

Neste

Legg igjen en kommentar