Krevende å spise rakfisk? Prøv denne versjonen

Rakfisk er ikke for alle, og det må man respektere. Jeg er dog av den mening at man må prøve det for å kunne si at man ikke liker det. Såpass skyller man den norske tradisjonmaten. Men hr du prøvd og fremdeles er av samme mening, da er det greit. Da har jeg faktisk et tips til deg også.

Jeg er vanvittig glad i rakfisk, og jeg tror faktisk jeg kan si at det er noe av det beste jeg vet. Jeg har allerede spist tre runder denne sesongen, og kanskje når jeg en runde til før jul?

Vanligvis lager jeg den tradisjonelle måten med fisk, mandelpoteter, rødløk, rødbeter, rømme, smør og flatbrød. Det fungerer hver gang. Denne gangen har jeg laget en rett med de samme elementene, men også med et par andre ingredienser.

Mandelpotetene har jeg skåret i skiver og kokt i saltet vann. etter dette stekte jeg dem i deilig rørossmør, som har deilig, konsentrert smørsmak. Jeg har blandet rømme med litt revet appelsinskall, saft av appelsin og dijonsennep. Ikke mye, men et hint.
For å gjøre retten litt mindre løktung i forhold til hvordan jeg tradisjonelt serverer den, har jeg begrenset løkmengden, men strødd litt finhakket gressløk over ferdig rett.
Dette ble veldig godt. Dessuten ble den veldig lekker å se på.
For de som altså ikke liker rakfisk, så kan fisken byttes ut med skiver av gravlaks eller røkelaks. Det vil fungere veldig bra, det også.

Her kommer oppskrift på rakfiskretten:

Rakfisk på en ny og spennende måte

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 2

Ingredienser

 • 1 filet rakfisk. Styrke bestemmer du selv.
 • 4 store (eller 8 små)mandelpoteter
 • 2 ss rørossmør
 • 1/2 rødløk, i tynne skiver
 • 4 syltede røbetskiver, skåret i strimler
 • 1/3 agurk, skåret i små terninger
 • gressløk
 • dressing:
 • 4 ss rørosrømme
 • 1 ts dijonsennep
 • 1 ts appelsinsaft
 • 1/2 ts finrevet appeslinskall

Slik gjør du

1

Skjær rakfisken i skiver

2

Del potetene i skiver og kok lett i saltet vann. Renn av vannet og stek i smør til de er gylne.

3

Bland appelsinsaft og -skall i rømmen. Rør inn sennep.

4

Skjær løk i tynne skiver. Skjær syltede rødbeter i staver. Agurken skjæres i små terninger

5

Legg potetbiter og rakfisk på et stort fat. Strø over agurk, løkskiver og rødbetestaver. Ringle dressing over retten og strø et lite dryss med hakket gressløk over retten.

6

Server.

 

Forrige

Trøffelbonanza i Piemonte

Soleils – smørkjeks fra Paris

Neste

Legg igjen en kommentar