Koteletter i appelsin og miso

(Reklamesamarbeid med Grøstagris)

Dette er med hånden på hjertet en av de mest velsmakende rettene jeg har laget – og en av de aller letteste å lage. Det som tar lengst tid å lage er potetmosen.
Jeg bruker filetkotelett fra frilansgris. Det er dyrevernsmerkede produkter av utegriser fra Grøstadgris – en av mine samarbeidspartnere som jeg er så stolt over å jobbe sammen med.

Appelsinene er så fine nå og du får til og med blodappelsiner i butikken. Retten avgjør ikke ikke om du bruker blodappelsiner eller ikke, men får du tak i dem, så bruk dem. De har en sødme som er helt unik foruten å se nydelig ut.

Miso er kanskje den ingrediensen folk er ukjent med. Du har garantert smakt det i suppe. Miso er en fermentert ris- eller bønnepaste som fungerer som en skikkelig smaksforsterker. Ja, den gir umami til retter og den er helt unik. Du får kjøpt misopaste i større matbutikker, delikatesse, helsekost og asiatiske butikker. Det er lys misopaste jeg har brukt, og den er mild og deilig.

Retten jeg har laget består av filetkoteletter, appelsin, miso, honning og salvie. Salvie sammen de andre smakene er match made in heaven, altså.

Klar for å lage den deilige retten? Her kommer oppskriften. Server den med f.eks potetmos. Super kombo.

Koteletter med miso og appelsin

Av: Helle Øder Valebrokk Porsjoner:: 4

Ingredienser

 • 4 filetkoteletter fra Grøstadgris
 • 3 appelsiner, presset saft.
 • 2 blodappelsiner (eller 2 appelsiner), skåret i skiver uten skall.
 • 1 ss honning
 • 2 ss lys misopaste
 • salvieblader
 • 3 ss godt smør
 • 1 ss olivenolje
 • salt og pepper

Slik gjør du

1

Filetkotelettene tørket jeg og krydret med salt og pepper.

2

Finn frem en panne og smelt 1 ss smør og olje i pannen før du legger kotelettene i skikkelig varm panne. Stek på begge sider i et par minutter. Ha noen salvieblader i pannen. Kotelettene må ikke stekes helt ferdig, for det skjer etterpå.

3

Ta ut kotelettene og hell av fettet fra pannen uten å skylle pannen.

4

Sett pannen på platen igjen og ha honning i. Når honningen bobler tilsetter du miso under omrøring. Spe med appelsinsaft og la sausen tykne. Hiv i noen salvieblader. Legg kotelettene i pannen noen minutter før du skjærer tykke skiver av dem. Når sausen er tykk og glossy legger du kotelettskivene i pannen og vender dem i sausen. Server med potetmosen og appelsinskiver.

Husk å følge HellesKitchen på Facebook og Instagram også.
@HellesKitchen

Forrige

D2 og mormors kylling

Persisk kjærlighetskake

Neste

8 kommentarer om “Koteletter i appelsin og miso”

  • Miso er asiatisk fermentert bønnepaste. Du kan ikke bruke noe annet som erstatning. Denne oppskiften har nesten ingen ingredienser, og derfor er miso en viktig ingrediens i retten.

   Svar
 1. Fant etter litt leting miso paste i en asiatisk butikk, retten var rask og enkel å lage og smakte fortreffelig.
  Takk for mange inspirerende oppskrifter.
  Karin

  Svar
  • Så hyggelig å høre. Miso er ganske så fabelaktig. Det gir så mye smak. Du kan også bruke miso i vinaigretter, majones, rørt inn i suppe for mer smak osv.
   Helle

   Svar

Legg igjen en kommentar