Karridressing til rekesmørbrødet

Det er sol, sommer og fremdeles bare mai! Snakk om knallstart på sommeren.

Jeg elsker lett mat når det er varmt i været. Jeg er nok ikke alene om det. Reker er en stor favoritt når solen skinner. God hvitvin i glasset, enkelt tilbehør og nok tørkepapir og så kan humla bare suse.
Vanligvis lager jeg majones til reker. Da blir det enten majo med chili, dill eller sitron og hvitløk. Så enkelt og så godt. Ingen poeng i å kjøpe smakstilsatte majoneser i butikken, når du selv faktisk kan mikse sammen majones på 20 sekunder. Lyst å lage majones selv? Her er oppskriften.

Det ble ikke majones til denne rekemiddagen. Jeg hadde litt tyrkisk yoghurt og en klatt majones i kjøleskapet som jeg skulle ha brukt opp. Og da kan man jo lage en knallgod dressing av det.

Karri er vanvittig godt til skalldyr. Det finnes utrolig mange varianter av karripulver fordi det er jo ikke et pulver, men en blanding av mange krydder. Her er det viktig å bruke den blandingen du liker best.

Lag gjerne dressingen noen timer før servering slik at smakene får satt seg. Synes du yoghurt blir vel syrlig bruker du rømme i stedet for. Det finner du ut av.

Karridressing til reker:

4 ss yoghurt naturell
2 ss majones
1-2 ts karri (velg din favoritt)
Et dryss med flaksalt
2 ts sitronsaft
1/2 ts finrevet sitronskall
Rød Tabasco etter ønske

Forrige

Konkurranse! Denne feinschmecker-kaffetrakteren kan bli din!

Pizzasaus på fem minutter

Neste

Legg igjen en kommentar